Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την χθεσινοβραδυνή ένοπλη συμπλοκή στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ένοπλων ατόμων

Βραδινές ώρες χθες (02.07.2013), στην ορεινή περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, να κινούνται πεζή.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Α.Μ.) τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ατόμων.

Όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά, πρόκειται για :  

         - τον δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) EDISON ή MIRI του HASIS ή HASIZ         ή SINANI και της NAFIE, ο οποίος γεννήθηκε την 04.04.1988 στην Αλβανία και

        - τον (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) KUJTIM ή FLAMUR του RAMAZAN ή RAMADAN και της LIE ή LIHE, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 ή 1975 ή 1977 στην Αλβανία, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25.03.2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.

Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε ο οπλισμός των δύο ατόμων και συγκεκριμένα, δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με έξι (6) συνολικά γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο (2) πιστόλια και μία (1) χειροβομβίδα.

Στην αστυνομική επιχείρηση που συνεχίζεται συνδράμει και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με δύο ομάδες Ειδικών Αποστολών.
 
Πηγή:http://www.astynomia.gr/