Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ολη η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία

Δημοσιευμένο:http://www.ethnos.gr
Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας θα σηκώσουν το κύριο βάρος της διαθεσιμότητας στο «δεύτερο κύμα» του Σεπτεμβρίου. Μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις στα υπουργεία Μεταφορών, Υποδομών και Εργασίας. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.
Οριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.
Η λίστα που παρουσιάζει σήμερα το «Eθνος» περιγράφει τον αριθμό των πλεοναζόντων υπαλλήλων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, έτσι όπως διαμορφώθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Στεφάνου, με τους συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να συνεργαστούν με τον αρμόδιο υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, που έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο για το θέμα των αλλαγών στο Δημόσιο, προκειμένου να επισπευσθούν οι αξιολογήσεις του προσωπικού και να έχουν βρεθεί οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την ψήφιση του πολυνόμου του υπουργείου Οικονομικών 4.260 υπάλληλοι και απομένουν ακόμα 8.296 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έθεσε ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 9.820 υπάλληλοι, δηλαδή 1.524 υπάλληλοι περισσότεροι από όσους προβλέπει η μνημονιακή δέσμευση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις.
Ήδη στα υπουργεία δόθηκε εντολή από χθες στους γενικούς διευθυντές να καταγράψουν τους κλάδους και τις ειδικότητες του προσωπικού που απασχολείται και να εισηγηθούν τον αριθμό των υπαλλήλων με τον οποίο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.
 
                                 Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ                                            ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                         1500
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)                              3000
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ                                                              500
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                             1500
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ                 500
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ              600
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                                   400
ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ             50
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                        50
Η καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού στα υπουργεία που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα προκύψει ύστερα από αξιολόγηση του προσωπικού στις δομές που καταργούνται ή συγχωνεύονται, σύμφωνα με τα σχέδια στελέχωσης που έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί με τη μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων των υπαλλήλων, από την οποία όσοι έχουν τα λιγότερα μόρια -άρα τα λιγότερα προσόντα- θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Το μεγαλύτερο βάρος της διαθεσιμότητας στο «δεύτερο κύμα» του Σεπτεμβρίου θα σηκώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας, αφού αθροιστικά και τα τρία υπουργεία αναμένεται να καταγράψουν 6.000 πλεονάζοντες υπαλλήλους. Από τους δήμους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.000 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας εξαιρουμένων -μέχρι στιγμής- των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που θα παραμείνουν στους δήμους τους.
Στο υπουργείο Υγείας θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 1.500 νοσηλευτές και γιατροί που θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Από το υπουργείο Παιδείας θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, μετά την αξιολόγηση των δομών στα μεγάλα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, κυρίως υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων, οι οποίοι αριθμούν συνολικά 10.200 εργαζόμενοι, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε αυτό το κύμα διαθεσιμότητας μόνον οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει για διάφορους λόγους ότι δεν μπορούν να διδάξουν.
Ακολουθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών απ' όπου αναμένεται να προκύψουν 750 πλεονάζοντες υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα όχι μόνο από τις κεντρικές υπηρεσίες αλλά και από τους εποπτευόμενους οργανισμούς. Με την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας αλλά και στον ΟΑΕΔ αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 600 υπάλληλοι, ενώ σε καθεστώς κινητικότητας θα θέσουν από 500 υπαλλήλους διοικητικών καθηκόντων το κάθε ένα τα υπουργεία Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού.
Τα υπόλοιπα υπουργεία θα θέσουν σε διαθεσιμότητα από 20-130 υπάλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών, που θα ανήκουν κυρίως στην κατηγορία του διοικητικού προσωπικού.
Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ - Ν. Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
 Περισσότερα:http://www.ethnos.gr