Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια και τα διακινούσε σε χώρες της Ε.Ε

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Καβάλα, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν συνολικά (2) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης
Κατασχέθηκαν περίπου 23 κιλά ηρωίνης
Για την υπόθεση συνεργάστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με το Γραφείο της D.E.A. Αθηνών και την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας
Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. Αθηνών και την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία εισήγαγε ναρκωτικά από την Τουρκία στην επικράτεια και τα διακινούσε περαιτέρω στην Ιταλία.
Συνελήφθησαν ύστερα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση των προαναφερόμενων Υπηρεσιών στις πόλεις της Καβάλας, Καρδίτσας και Θεσσαλονίκης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 53 και 43 ετών και τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 27, 26, 25 και 30 ετών, μέλη της οργάνωσης,.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα και προανάκριση, οι συλληφθέντες, αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης και ενεργώντας κατ΄ εντολή αλλοδαπών – ηγετικών στελεχών, εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες στην Χώρα μας και τα διακινούσαν περαιτέρω σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, ο 53χρονος ημεδαπός την 26-06-2013, μετέβη σε περιοχή της Καβάλας, σε χώρο εργασίας του 43χρονου συνεργού του, όπου τοποθέτησε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, σακίδιο με (41) δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 22 κιλών και 966 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας στο εν λόγω όχημα, βρεθήκαν και κατασχέθηκαν ανωτέρω ποσότητες, οπότε και συνελήφθη ο 43χρονος ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 53χρονος άντρας σε περιοχή της Καρδίτσας.
Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας, ξημερώματα σήμερα (02-07-2013), συνελήφθησαν στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, οι προαναγραφόμενοι τέσσερις αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο πολυτελή Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, με σκοπό την παραλαβή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Σε έρευνα που διεξήχθη στα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι σε ένα εξ αυτών, είχαν πραγματοποιηθεί ειδικές τροποποιήσεις σε κάθισμα που διαμορφώθηκε ως κρύπτη, για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, στην κατοχή των έξι δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
 - Δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
 - Το χρηματικό ποσό των (3.775) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επιπροσθέτως, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 53χρονου ημεδαπού εκκρεμούν αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για τυχερά παίγνια κατ΄ εξακολούθηση και φοροδιαφυγή.
Οι ημεδαποί συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 27-06-2013 στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Καβάλας, οι οποίο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ενώ οι λοιποί συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης ενώ ερευνάται η πολυσχιδής δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των λοιπών μελών καθώς και για τον ακριβή καθορισμό του σημείου εισόδου των ναρκωτικών ουσιών.
 
Συγχαρητήρια στους Συναδέλφους για την καλά οργανωμένη  Επιχείρηση
 
 
Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης