Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωσητης Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης

Η Ένωσή μας είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τα χιλιάδες μέλη της, ότι, δυστυχώς, εδώ και ένα έτος, ουδέποτε έχει έρθει ο κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στις συνεδριάσεις των Γενικών Συμβουλίων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στα οποία συμμετέχουν όλες οι Πρωτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, προκειμένου να ενημερώσει και να ακούσει τα πολλά προβλήματά μας. Επίσης, όταν ο κ. Υπουργός ήρθε επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη δεν ήρθε σε επαφή με τις τοπικές συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Αστυνομικών, αλλά συναντήθηκε και συνομίλησε μόνο με τη φυσική ηγεσία του Σώματος στην περιοχή μας, δηλαδή μόνο με τους υψηλόβαθμους Αξιωματικούς και όχι με τους συνδικαλιστές.
Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση και υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, έχουμε θεσμικό ρόλο στη διεκδίκηση των συνδικαλιστικών αιτημάτων μας, αλλά και στην επίλυση των εργασιακών προβλημάτων των συναδέλφων μας.
Όλα τα παραπάνω έρχονται σε συνδυασμό με το ότι πολλά ζητήματα - θέματα έχουν προκύψει, επικίνδυνα και ύποπτα, τον τελευταίο καιρό, όπως: 1) Κατάρτιση νέου μισθολογίου από το Α.Ε.Α., χωρίς τη συμμετοχή μας, 2) νέο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με ίδρυση νέων Υπηρεσιών και την αύξηση του αριθμού των ανώτατων Αξιωματικών, με ταυτόχρονη κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων, 3) υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων με τον καθορισμό της ως μεταδευτεροβάθμιας σχολής, κάτι το οποίο δεν στέκει, ούτε νομικά, αλλά ούτε, βέβαια, και ηθικά, 4) υποβολή ερωτήματος στο Ν.Σ.Κ. για το εάν είναι νόμιμο οι Αστυνομικοί να φέρουν στολή στις συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και πορείες κατά  τη διεκδίκηση των συνδικαλιστικών διεκδικήσεών μας, έπειτα από 19 ολόκληρα έτη νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης, θέτοντας, στην ουσία, εμπόδια στη συνδικαλιστική μας δράση, 5) ένταξη της Υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας και των αρμοδιοτήτων της στον Οργανισμό μας, χωρίς ουδεμία ενημέρωσή μας και χωρίς κανένα διάλογο και μελέτη, για το εάν αντέχει και άλλα πάρεργα η ΕΛ.ΑΣ.
Για όλα τα ανωτέρω πρέπει άμεσα να δοθούν απαντήσεις και να βρεθούν λύσεις, προκειμένου να μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, αλλά και για να λυθούν μακροχρόνια προβλήματα του κάθε εργαζόμενου Αστυνομικού, που είναι από τους πλέον αδικημένους.
Τέλος, καλούμε την πολιτική Ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει και στη πράξη, επιτέλους, με νόμο, το αυτονόητο: Την αναγνώριση του επαγγέλματος των Αστυνομικών, αλλά και των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ, κάτι που έχει ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ και ΣΗΜΑΣΙΑ, χωρίς βέβαια να έχει κανένα οικονομικό κόστος, αφού το μισθολογικό κόστος για τη μισθοδοσία μας είναι καθορισμένο.