Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Όχι άλλη κομποστοποίηση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Αγαπητοί συνάδερφοι/σες χαίρεται.
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι πολύ επίκαιρο. Το θέμα αυτό είναι οι απολύσεις – μετατάξεις – διαθεσιμότητες στο δημόσιο. Ως συνδικαλιστής είμαι αντίθετος με οποιαδήποτε πολιτική γεννά ανέργους, είτε του ιδιωτικού είτε του δημοσίου τομέα. Ως αστυνομικός-συνδικαλιστής είμαι υποχρεωμένος επίσης να προστατεύω τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέρφων μου.
Το θέμα που εμάς μας απασχολεί ως ΕΛ.ΑΣ. είναι οι μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι μετατάξεις 3.500 περίπου δημοσίων υπαλλήλων ως πολιτικό προσωπικό. Υπάρχουν εύλογα ερωτήματα από τους συναδέρφους για το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αφομοίωση των ανωτέρω υπαλλήλων στους κόλπου της ΕΛ.ΑΣ. Εμείς ως συνδικαλιστές απαιτούμε για τους συναδέρφους μας καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερη εκπαίδευση. Πριν από λίγο καιρό απ’ότι γνωρίζω, ο Υπουργός Δημ. Τάξης αναφερόταν στα Μ.Μ.Ε. και έλεγε ότι η αστυνομία θα πρέπει να απεμπλακεί από τα πάρεργα (τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο, έλεγχος καταστημάτων, στάθμευση οχημάτων στα παρκόμετρα κ.ο.κ.). Τι άλλαξε και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η πολιτική της απεμπλοκής από τα πάρεργα παραγκωνίστηκε; Μήπως η ένταξη των δημοτικών αστυνομικών και των υπολοίπων υπαλλήλων προσθέσουν περισσότερα προβλήματα αντί να λύσουν; Επίσης όλοι οι συνάδερφοι αναρωτιούνται για το ποιες υπηρεσίες θα στελεχώσουν οι ανωτέρω υπάλληλοι, τι εκπαίδευση θα έχουν και αν θα φέρουν οπλισμό. Πολλοί επίσης αναρωτιούνται αν όντως είναι σωστό να προσληφθούν πολιτικοί υπάλληλοι και όχι συνάδερφοι με συγκεκριμένη εκπαίδευση στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια δύσκολη κατάσταση (επεισόδια Δεκεμβρίου 2008). Προφανώς οι ανωτέρω υπάλληλοι δε μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση.
Πολλοί συνάδερφοι αναρωτιούνται και όχι άδικα, αν όντως υπάρχει κάποιο σχέδιο υποβάθμισης του αστυνομικού προσωπικού διότι απ’ ότι λένε δεν είναι τυχαία η συγκυρία υποβάθμισης της Σχολής Αστυφυλάκων από επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε επίπεδο δημοσίου ΙΕΚ.
Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι πρώτοι πολιτικοί υπάλληλοι εντάχθηκαν στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και τοποθετήθηκαν σε θέσεις γραφείου χωρίς όμως ο ανάλογος αριθμός ένστολων να έχει εξέλθει σε μάχιμες θέσεις. Όλοι οι συνάδερφοι απαιτούν όχι άλλη κομποστοποίηση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να ενδιαφέρει το Υπουργείο αν το υλικό που χρησιμοποιείται είναι  κατάλληλο για κομπόστα, μαρμελάδα ή για γλυκό κουταλιού.
Τέλος θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συναδέρφους μου που όλο αυτό το διάστημα δούλεψαν σκληρά μακριά από τις οικογένειές τους και κατάφεραν να σταματήσουν έναν επικίνδυνο κακοποιό από την ενεργό του δράση. Είχαμε ηθική υποχρέωση να το πράξουμε απέναντι στον αδικοχαμένο συνάδερφο του Διστόμου και απέναντι στην ελληνική κοινωνία.
 

Σίσκος Γεώργιος 
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ