Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Επί τας η ΑΣΠΙΔΑ στον Έβρο λόγω των ακινητοποιημένων οχημάτων, Διαβάστε τις ανέξοδες υποσχέσεις Δένδια

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του bloko.gr στις 12 Απριλίου όταν ο Δένδιας για λόγους θεάματος κι επικοινωνιακούς έκανε επίσκεψη εντύπωσεων στον Έβρο. Οι επαναλαμβανόμενες ανακολουθίες του κ. υπουργού τον καθιστούν έκθετο και υπόλογο έναντι του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας που εξαπατά συστηματικά.
"Τί είπε ο Δένδιας για τα τζιπ στον Έβρο, τα αυτοκίνητα των σκύλων και τις αποσπάσεις, Το 5ο εκστρατευτικό θα είναι το τελευταίο; "
 Για την οικτρή κατάσταση του στόλου των οχημάτων πάνω στα οποία "στηρίζεται" κλυδωνιζόμενο το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ ενημερώθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης από αρμόδιους αξιωματικούς και μέλη του δ.σ. της ΠΟΣΥΦΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δένδιας έμαθε για παράδειγμα ότι από τα 55 οχήματα των Φερών μόνο τα ... 4 είναι λειτουργικά ενώ στο Χειμώνιο από τα 21 διατηρούν ... αυτονομία κίνησης τα 6.

Το εντελώς παράλογο, για το πνεύμα και την ουσία της διοίκησης είναι ότι εδώ κι ένα χρόνο βρίσκονται ακινητοποιημένα- παροπλισμένα 20 ... καινούρια αυτοκίνητα μεταφοράς σκύλων Κ-9, τα οποία όμως πέραν ενός μικρού χρονικού διαστήματος παρουσίας αποχώρησαν κι έμειναν αμανάτι τα αυτοκίνητα. Παρότι ο στόλος των οχημάτων έχει εκμηδενιστεί, ουδείς εκ της διοίκησης πήρε πρωτοβουλία χρήσης τους κι εδώ κι ένα χρόνο παραμένουν ακινητοποιημένα!!!
Ο κ. Δένδιας που κατάλαβε το αυτονόητο, υποσχέθηκε πρώτον ότι θα διατεθούν άμεσα πόροι για την επικσκευή των χαλασμένων οχημάτων και δεύτερον πως θα δοθούν επίσης άμεσα στους υπηρετούντες τα ακινητοποιημένα οχήματα για τη μεταφορά των σκύλων. Αν όμως χρειάζεται κοτζάμ υπουργός για να ξεπεραστεί το αυτονόητο και ειδικά σε ένα μηχανισμό του δημοσίου που αυτοδιαφημίζεται ως περισσότερο ευέλικτος και προσαρμοστικός απ' οποιονδήποτε άλλον, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
Το τρίτο και πιο "καυτό" για τους ένστολους ζήτημα που τέθηκε είναι για τις αποσπάσεις και τη συγκρότηση ανά τρεις μήνες νέου εκστρτατευτικού σώματος, που οχυρώνει τον Έβρο, αλλά διαλύει νευραλγικές υπηρεσίες όπως δίωξης ναρκωτικών και μεταναστών σε μια σειρά περιοχών που αυξημένα προβλήματα.
Ο κ. Δένδιας φέρεται να κατανόησε το πρόβλημα και είπε ότι και το καλοκαίρι θα υπάρξει παρουσία αποσπασμένων αστυνομικών, ενώ από τα τέλη Σεπτέμβρη που θα λήξει η θητεία του 5ου εκστρατευτικού σώματος το πρόβλημα των μετακινήσεων θα επιχειρεηθεί να λύθει μέσω εθελοντικής συμμετοχής και αστυνομικών με τόπο συμφερόντων τον Έβρο.

.