Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης φιλοξενεί κορυφαίους επιστήμονες.

Παρασκευή, 31 Μάιος 2013
-Η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ιδρύει Σχολή Γονέων Αστυνομικών και φιλοξενεί κορυφαίους επιστήμονες στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο ψυχίατρος – σεξολόγος DR. Θάνος ΑΣΚΗΤΗΣ και ο ψυχαναλυτής Νίκος ΣΙΔΕΡΗΣ, οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων που κατέκλισαν τον χώρο της εκδήλωσης. 
Η αρχή για την Σχολή Γονέων έγινε την 26η Απριλίου 2013, όπου ο Σύλλογος μας φιλοξένησε τον γνωστό συγγραφέα-ψυχαναλυτή κ. Νίκο  ΣΙΔΕΡΗ, με αφορμή το βιβλίου του «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο, γονείς θέλουν». Για περίπου δύο ώρες έγινε μια πολύ γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του κοινού και του ομιλητή. Ο κ. Σιδέρης κατόρθωσε με απλότητα και σαφήνεια να ξεκαθαρίσει έννοιες, πρακτικές και καταστάσεις που συμβαίνουν σε κάθε οικογένεια.
Ενώ την 23η Μαΐου 2013 η Σχολή Γονέων του Συλλόγου μας άνοιξε πάλι τα φτερά της και πραγματοποίησε εκδήλωση – διάλεξη - συζήτηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με καλεσμένο τον ψυχίατρο - σεξολόγο κ. Θάνο Ασκητή, με θέμα "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και σχέσεις στην εφηβεία. Την συζήτηση παρακολούθησαν γονείς, αστυνομικοί αλλά και πολίτες καθώς η εφηβεία αποτελεί μία από τις κρισιμότερες και σημαντικότερες περιόδους στη ζωή και την ανάπτυξη ενός ανθρώπου τόσο σε βιολογικό όσο και σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Στο στάδιο αυτό ανάπτυξης καθορίζεται η προσωπικότητα του ατόμου αλλά και οριστικοποιείται η σεξουαλική του ταυτότητα. Γι' αυτό και η ενημέρωση των γονιών σε ζητήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και σε ζητήματα σχέσεων στην εφηβεία κρίνεται απαραίτητη.
Εμείς τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την τιμή που μας έκαναν στο ξεκίνημα της σχολής μας.

Κατάμεστο το αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου στην ομιλία του DR. Θάνου ΑΣΚΗΤΗ

από αριστερά: Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, DR. Θάνος ΑΣΚΗΤΗΣ, Γ. ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ, Η. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ, Αλ. ΓΟΥΛΑΣ


Η Λέσχη Αστυνομικών Υπαλλήλων στα πλαίσια της σχολής γονέων την Πέμπτη 23/5/13 και ώρα 18.30 πραγματοποίησε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με θέμα "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και σχέσεις στην εφηβεία με καλεσμένο τον ψυχίατρο - σεξολόγο κ.Θάνο Ασκητή.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν γονείς, αστυνομικοί αλλά και πολίτες καθώς η εφηβεία αποτελεί μία από τις κρισιμότερες και σημαντικότερες περιόδους στη ζωή και την ανάπτυξη ενός ανθρώπου τόσο σε βιολογικό όσο και σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.Στο στάδιο αυτό ανάπτυξης καθορίζεται η προσωπικότητα του ατόμου αλλά και οριστικοποιείται η σεξουαλική του ταυτότητα. Γι' αυτό και η ενημέρωση των γονιών σε ζητήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και σε ζητήματα σχέσεων στην εφηβεία κρίνεται απαραίτητη.

ο Πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Γεώργιος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ παραδίδει τιμητική πλακέτα στον κ. Θάνο ΑΣΚΗΤΗ


συνάδελφοι και φίλοι του Συλλόγου κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και "βομβάρδισαν" τον DR. ΘΑΝΟ ΑΣΚΗΤΗ με ερωτήσεις - απορίες.  

Σχολή Γονέων Αστυνομικών

Η αρχή έγινε. Η Σχολή Γονέων Αστυνομικών φιλοξένησε τον γνωστό συγγραφέα-ψυχαναλυτή κ.Νίκο  Σιδέρη.Για περίπου δύο ώρες έγινε μια πολύ γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του κοινού και του ομιλητή. Ο κ.Σιδέρης κατόρθωσε με απλότητα και σαφήνεια να ξεκαθαρίσει έννοιες, πρακτικές και καταστάσεις που συμβαίνουν σε κάθε οικογένεια. Εμείς τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την τιμή που μας έκανε να κάνει το ξεκίνημα της σχολής μας.