Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ένωση Θεσσαλονίκης : Τα μισά περιπολικά της Θεσσαλονίκης είναι ακινητοποιημένα

Τετάρτη, 08 Μάιος 2013
-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Ένωση μας που εκπροσωπεί σχεδόν όλους τους Αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την εμφάνιση και κατάσταση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων.
Πάνω από το 50% του συνόλου των περιπολικών είναι ακινητοποιημένα στην περιοχή μας, και επιπλέον από αυτά που βρίσκονται σε λειτουργία και κίνηση, τα περισσότερα από αυτά εμφανίζουν σοβαρές βλάβες και ελλείψεις, που τα καθιστούν άκρως επικίνδυνα και για τους συναδέλφους και για τους συμπολίτες μας.

Αναμένουμε από το Υπουργείο μας, αλλά και από τη φυσική μας ηγεσία, άμεσα, να επιληφθούν και να λύσουν αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει την απόδοσή μας στην ασφάλεια του πολίτη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Με "σαράβαλα'' και ακινητοποιημένα περιπολικά οχήματα δεν μπορούμε να εργαστούμε, ενώ από την άλλη δεν μπορούμε να βάζουμε ακόμα και τα προσωπικά μας οχήματα για τη διεξαγωγή της υπηρεσίας μας.
Καλούμε τη Διοίκηση να επανεξετάσει, σύμφωνα με τον κανονισμό και την ισχύουσα νομοθεσία τη διάθεση υπηρεσιακών οχημάτων, καθόσον πολλές φορές, μας περιέρχονται ανώνυμες καταγγελίες ότι  κάποιοι διαθέτουν υπηρεσιακά οχήματα, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται, και επιπλέον δεν συνάδει με τη λογική και το υπηρεσιακό συμφέρον η εποχούμενη περιπολία διάφορων Υπηρεσιών, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της εγκληματικότητας, να έχει περιπολικό που βρίσκεται στην πλέον άσχημη κατάσταση και οι Διευθυντές και Διοικητές να διαθέτουν τα καλύτερα υπηρεσιακά οχήματα!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ