Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Α.Σ.Π.Α προς ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ : Και οι αστυνομικοί έχουν δικαιώματα.........




    

                  


Η Α.Σ.Π.Α θεωρεί υποχρέωση της να κάνει την παρακάτω παρέμβαση , προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και το Τμήμα του "Ένστολοι ΣΥΡΙΖΑ", σχετικά με την ανακοίνωση τους , υπέρ των δικαιωμάτων των κρατουμένων στα Αστυνομικά Κρατητήρια.


Κατ' αρχή συμφωνούμε ότι οι συνθήκες κράτησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, λαθρομεταναστών και ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια εκτός από απαράδεκτες για τι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τέτοιου είδους κρατουμένους από πλευράς διαβίωσης ,υγιεινής ,αλλά και ασφάλειας, λόγω υπεραριθμότητας , είναι και παράνομες.


Πλην όμως η παγιωμένη αυτή απαράδεκτη κατάσταση εκτός από τα δικαιώματα των κρατουμένων , παραβιάζονται και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτά αστυνομικών και από πλευράς υγιεινής και ασφάλειας και από πλευράς υπηρεσιακής και ποινικής ταλαιπωρίας όταν γίνονται λόγω συνωστισμού επεισόδια μεταξύ των κρατουμένων και αποδράσεις.


Γι αυτό λοιπόν θεωρούμε ότι η παρέμβαση σας αυτή θα ήταν πιο ολοκληρωμένη εάν απεικόνιζε σφαιρικά την όλη αυτή προηγούμενη κατάσταση και για τους κρατουμένους και για τους αστυνομικούς.

Α.Σ.Π.Α