Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Απουσιάζει η πολιτεία στις Σκουριές, λένε οι αστυνομικοί


Πέμπτη, 16 Μάιος 2013
-"Ο Χρυσός είναι επένδυση.Το ζήτημα δεν θα το λύσει η αστυνομία, το θέμα είναι πολιτικό»,είπε στο Ρ/Θ ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης αστυνομικών, Γ. Φεστερίδη.
Εξαπολύει ευθείες βολές εναντίον της πολιτείας, για την κατάσταση στη ΒΑ Χαλκιδική λόγω της επένδυσης χρυσού.Την καλεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Ο κ. Φεστερίδης καταγγέλει βουλευτές και τοπικούς άρχοντες για αλλαγή στάσης ανάλογα με το πολιτικό τους συμφέρον. «Τους ενδιαφέρει μόνο οι ψήφοι» είπε.
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρώην υφυπουργό και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Δριβελέγκας, ο οποίος, όπως είπε, ήταν υπέρ του έργου και τώρα είναι απών και σχεδόν ενάντια.

«Ο νυν βουλευτής της ΝΔ, κ. Καρανάσιος, απουσιάζει μονίμως λόγω πολιτικού κόστους. Η βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιγγλέζη, εργαζόταν παλαιότερα στο Χρυσό τώρα που είναι βουλευτής είναι ενάντια. 

Ο κ. Βλαχόπουλος , πρώην δήμαρχος, ο οποίος συνυπέγραψε το έργο, τώρα επειδή είναι στην αντιπολίτευση του κ. Πάχτα, είναι ενάντια. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί», σημείωσε ο κ. Φεστερίδης. 

«Όλους τους ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα και οι ψήφοι. Τίποτα άλλο», υπογράμμισε.

«Υπάρχει μίσος»

« Τα βλέμματα είναι γεμάτα μίσος. Έζησα καταστάσεις που δεν τις πίστευα» πρόσθεσε ο κ. Φεστερίδης. Η κατάσταση δεν αντέχεται. Καρατομήθηκαν δύο ταξίαρχοι γιατί δεν ήθελαν να πάνε στην περιοχή, ανέφερε. 

Την ίδια ώρα όπως είπε αποψιλώνονται οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη την Κ. Μακεδονία λόγω της κατάστασης στη ΒΑ Χαλκιδικής, την ίδια ώρα που το έγκλημα είχε θεριέψει.

Καθημερινά, είπε, 200 με 300 αστυνομικοί μετακινούνται στην περιοχή. Αυτό σημείωσε, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα: