Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ....!!!!


Η Ένωση Θεσσαλονίκης Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της

Τετάρτη, 15 Μάιος 2013
-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ…
Στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας και ενώ η Ένωση έχει ένα μέλος της σοβαρά τραυματισμένο από τα γεγονότα της Χαλκιδικής και ενώ το Προεδρείο προετοιμάζεται για την επιτυχή διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, δυστυχώς, μεγάλο μέρος από τη σημερινή συνδικαλιστική του δράση, έλαβε μέρος στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης… όπου και βέβαια υποχρεωτικά αναγκάστηκε να εκπροσωπηθεί με δικηγόρο.
Συγκεκριμένα, τωρινό μέλος του Δ.Σ. που κατείχε στην προηγούμενη Διοίκηση, κατά τα παρελθόντα έτη, τη θέση του Προέδρου, υπέβαλλε χθες 13/5/2013 ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Ένωσης, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που εκδικάστηκαν σήμερα 14/5/2013, με αίτημα την ακύρωση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, με την αιτιολογία ότι πρέπει να λάβει κάποια αντίγραφα από την Ένωση, που πιστεύει ότι του είναι απαραίτητα, για την παρουσία του σε αυτή. Η Διοίκηση της Ένωσης κινούμενη με νομιμότητα, βάσει του Καταστατικού της και των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. της, υπερασπίστηκε την Ένωση στο Δικαστήριο με κάθε νόμιμο μέσο. Η διαδικασία, υποχρεούμαστε να σας ενημερώνουμε, κόστισε στο ταμείο της Ένωσης (υποχρεωτικά δικαστικά έξοδα), δηλαδή στην ουσία σε όλα τα μέλη της, σε οικονομικό επίπεδο. Είναι πολύ αρνητικό, να σέρνεται η συνδικαλιστική οργάνωση των Αστυνομικών Θεσσαλονίκης στις δικαστικές αίθουσες, κάτι που πλήττει το κύρος και τα συμφέροντά της, αντί να σέρνει αυτούς που δεν σέβονται τα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα των μελών της, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Έτσι δέκα (10) μέλη από τη Διοίκηση του Δ.Σ. της Ένωσης, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τις αντίστοιχες θέσεις, πιστοί στη δύναμη που τους δώσατε με τις εκλογές, εσείς τα μέλη της Ένωσης, πέρασαν το πρωινό τους, στο γραφείο της κ. Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπερασπιστούν τη δίκαιη και σύννομη απόφασή τους, για την απαραίτητη σύγκληση της Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, στην οποία βέβαια θα παρευρίσκονται οι υπεύθυνοι από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και το Γραφείο Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων του Α.Ε.Α., για να κάνουν πλήρη, σαφή και υπεύθυνη ενημέρωση σε όλα τα θέματα – ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, όπως το ασφαλιστικό – εργασιακό, συνταξιοδοτικό, νέο μισθολόγιο και τις τελευταίες εξελίξεις από το ΤΕΑΠΑΣΑ και το ΜΤΣ.
Η Δικαιοσύνη μίλησε και απέρριψε το αίτημα του μέλους του Δ.Σ., αφού δεν είχε νόμιμη βάση και αντίστοιχα επιχειρήματα, για την ακύρωση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, δεχόμενη τις νόμιμες απόψεις και θέσεις του Προεδρείου μας. Δεν συνάδει με τις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος, της συναδελφικότητας  και της ενότητας, να εμποδίζει  οποιοσδήποτε και εάν είναι αυτός, ειδικά εκλεγμένοι συνδικαλιστές, τη λειτουργία του ανώτατου θεσμικού οργάνου των σωματείων, με την οποία εκφράζονται τα μέλη του, μέσα από τις αρχές της δημοκρατίας και της πλειοψηφίας. Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές είναι οι βάσεις  με τις οποίες λειτουργεί η Ένωσή μας, και σε αυτήν κρίνεται όλο το έργο του Δ.Σ., συνολικά.
Έτσι, σας περιμένουμε όλους την Πέμπτη 16 Μαΐου2013 και ώρα 11:00 στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης στη Γενική Συνέλευση, όπου θα ενημερωθείτε για ό,τι σας απασχολεί και θα απαντηθούν όλες οι απορίες σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                             ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ