Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αναπάντητο το ερώτημα από την ΠΟΑΣΥ για τον χρόνο πραγματικής ασφάλισης των 35 ετών


Πέμπτη, 16 Μάιος 2013
-Μετά από ερώτημα συναδέλφων προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων για το αν ο συνολικός χρόνος πραγματικής υπηρεσίας 29 ετών 6 μηνών και μίας ημέρας προσμετρώντας και τη μάχιμη πενταετία λογίζεται ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας τριάντα πέντε ετών ώστε να υπαχθούν στην κατηγορία κρατήσεων του 20% στην κύρια σύνταξη και για το ποσό άνω των 1.200,00 € παραθέτουμε στη συνέχεια την απάντηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην Ένωση Τρικάλων..
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Προς: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Μείωση στους συνταξιούχους του αρθ. 2 Ν. 4024/2011»
Συνάδελφοι,
Με τις διατάξεις του αρ. 2 του Ν. 4024/2011 επιβλήθηκε ποσοστιαία μείωση κατά 40% στο ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1000€ για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί με τριάντα πέντε (35) τουλάχιστον έτη πραγματικής ασφάλισης, αφού πρωτύτερα έχει αφαιρεθεί η παρακράτηση των εισφορών αλληλεγγύης.

Μετά την έκδοση του προαναφερόμενου Νόμου, υποβλήθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας ερώτημα προς το 4ο Τμήμα της Δ/νσης Οικονομικών του Αρχηγείου, το οποίο και έχει διαβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει απαντηθεί, με το ερώτημα κατά πόσον ο αθροιστικός χρόνος των 34 ετών, 6 μηνών και 1 ημέρας που έχει παρασχεθεί στην ΕΛ.ΑΣ., συνυπολογιζόμενης της στρατιωτικής θητείας, της προϋπηρεσίας στο δημόσιο ή ιδιωτικό Τομέα και της μάχιμης πενταετίας λογίζεται ως 35 έτη πραγματικής ασφάλισης προκειμένου να μην υπαχθεί ο αιτούμενος συνταξιοδότηση στην μείωση του 40%.

Έως ότου υπάρξει επίσημη απάντηση φρονούμε ότι για την αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος καλό θα ήταν να αποφεύγεται η υποβολή τέτοιων αιτήσεων εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα 35 έτη ασφάλισης.

http://www.poasy.gr