Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ 23-5-2013

Δημοσιευμένο στο : http://www.enastyhal.gr
Πέμπτη, 23 Μάιος 2013
-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Εμείς οι Αστυνομικοί του Νομού Χαλκιδικής, μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα 23 Μαΐου 2013, στον Πολύγυρο, συνεπικουρούμενοι από μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας και από τα Δ.Σ. των Πρωτ/θμιων Ενώσεων Κεντρικής Μακεδονίας - Θεσ/νίκης , ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υπηρεσία μας, λόγω των πολλών αδυναμιών και ελλείψεων με τις οποίες καλούμαστε καθημερινώς να συμβιβαστούμε ενίοτε και να παρακάμψουμε, προκειμένου να επιτελέσουμε το καθήκον μας όπως αυτό μας υπαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους και τους κανονισμούς της υπηρεσίας.

Είναι ευρέως γνωστά και δυστυχώς διαδεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση η Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής εξαιτίας των όσων διαδραματίζονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή των Σκουριών. Έχουμε επανειλημμένως καταστήσει ενήμερους των ελλείψεων που αντιμετωπίζει αυτή, των προβλημάτων και της όλης κατάστασης κάθε αρμόδιο πρόσωπο και φορέα, την Ηγεσία του Σώματος και αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες. Απάντηση από πουθενά.


Καταγγέλλουμε:

Τον αποδεκατισμό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη πασίγνωστη πλέον περιοχή «Σκουριές». Όταν 90 με 100 αστυνομικοί λαμβάνουν καθημερινά υπηρεσία για την φύλαξη του εργοταξίου της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, κι αυτό στις ημέρες «ηρεμίας» που δεν χρειάζεται ενίσχυση της εν λόγω δύναμης με επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις λόγω επεισοδίων, κάτι που αποτελεί συχνό φαινόμενο, ο υπόλοιπος νομός μένει δίχως φύλαξη και συνεπώς υπάρχει έντονο πρόβλημα ελλιπούς αστυνόμευσης με όλες τις σχετικές επιπτώσεις. Αποδέκτης όλων των δικαιολογημένων παραπόνων των πολιτών είναι η Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής και τα κατά τόπους Τμήματα που δέχονται επικρίσεις για αδυναμία αδράνεια και ανικανότητα, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη!
Μάλιστα το προσωπικό αυτό δουλεύει από 10 έως και 14 ώρες την ημέρα με αποτέλεσμα την φυσική και ψυχολογική τους εξάντληση. Καταπατάται σε σταθερή πλέον βάση κάθε διάταξη περί ωραρίου (ΠΔ 394/2001) και κάθε δικαίωμα των συναδέλφων που με ευσυνειδησία παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους.



Την επικίνδυνη περιστολή του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΑΣ σε σημείο που η τήρηση των άρθρων του ΠΔ 45/ 2008, κατ εξοχήν όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει καταστεί «λεπτομέρεια»! Ως εκ τούτου τίθεται σε κίνδυνο τόσο η επιχειρησιακή ετοιμότητα αυτής όσο και η ίδια η ζωή του Αστυνομικού.
Όταν οι υπηρετούντες στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτόν όσον αφορά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους μεταξύ των οποίων και η φύλαξη της εμπόλεμης ζώνης της Ιερισσού , η Υπηρεσία ως ελάχιστη ένδειξη της εκτίμησης του ζήλου που επιδεικνύουν ΟΦΕΙΛΕΙ να τους παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη διασφάλιση του υψίστου αγαθού της ζωής.

Ήδη έως σήμερα στα επεισόδια στην περιοχή των Σκουριών οι τραυματίες συνάδελφοι ξεπερνούν τους 25.



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Υπηρετούμε την Ελληνική Αστυνομία με ζήλο, ευσυνειδησία , υπευθυνότητα και συναίσθηση του Χρέους μας απέναντι σε αυτήν και τους Πολίτες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό των δικαιωμάτων μας ως Αστυνομικοί και ως Προσωπικότητες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πιστή εφαρμογή του Π.Δ. 394/01 (χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού ΚΑΙ του Π.Δ. 45/2008 (μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αστυνομικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την υλικοτεχνική υποδομή που θα διασφαλίσει την ακεραιότητα και τις ζωές μας όταν πέφτουμε στη μάχη για την ασφάλεια του πολίτη και τη διαφύλαξη της έννομης τάξης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εξασφάλιση της διοικητικής μέριμνας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να εισακουστεί η κραυγή μας για αριθμητική ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής και μόνιμης αστυνομικής δύναμης στην περιοχή του Α.Τ. Αρναίας.

Αύξηση της αστυνόμευσης συνεπάγεται πρόληψη του εγκλήματος. Αλλά και όταν ο πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με το έγκλημα οφείλουμε να σπεύδουμε κοντά του. Και για να σπεύδουμε κοντά του έχουμε ανάγκη από περιπολικά! Απαιτούμε το απολύτως αυτονόητο!


Ως πότε οι Αστυνομικοί πιόνια και για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων;

Ως πότε οι Αστυνομικοί σάκος του μποξ για απορρόφηση των κραδασμών των κοινωνικών αναταράξεων;

Ως πότε οι Αστυνομικοί θα οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγή χωρίς καμιά χωρίς καμιά διασφάλιση τους από την επίσημη Πολιτεία;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ

H KΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΕΙΣ Τ Ω Ρ Α.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ

Κι όλα αυτά επειδή ΕΜΕΙΣ έχουμε συναίσθηση του ότι στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές

Πολύγυρος 23 Μαΐου 2013
http://www.enastyhal.gr