Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την απόσυρση της διάταξης για τον αστυνομικό συνδικαλισμό.


Το ΠΑΣΟΚ στρίμωξε τον Δένδια για τον αστυνομικό συνδικαλισμό...
Από τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ενέργεια του Υπουργού κ. Ν. Δένδια να αποσύρει διάταξη για τον αστυνομικό συνδικαλισμό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η προβληματική διάταξη που είχε εισάγει στο πολυνομοσχέδιο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποσύρθηκε σήμερα κατόπιν δικαιολογημένων αντιδράσεων συνδικαλιστικών  οργανώσεων και ενεργειών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. 
Επρόκειτο για ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες των οργανώσεων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στον τρόπο εκλογής της ηγεσίας τους. Κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και χωρίς ενημέρωση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. 
Ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ,. θεωρεί θετική την απόσυρση της διάταξης αυτής. Ζητά πλήρη ενημέρωση για τις πολιτικές που ασκούνται στο Υπουργείο, τις Υπηρεσίες του και στα Σώματα Ασφαλείας.
 Μονομερείς αποφάσεις δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν θέση στην σημερινή κυβέρνηση ευρύτερης συνευθύνης


Απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας ουδέποτε κατέθεσε την ρύθμιση στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ. Όπως άλλωστε είναι γνωστό, ο Υπουργός βρισκόταν σε επίσκεψη στις ΗΠΑ και επέστρεψε μόλις πριν από λίγες ώρες στην Ελλάδα.

www.bloko.gr