Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ;


Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013
-Έπειτα από τα Μνημόνια και τις νέες αρχές που επιβλήθηκαν από την Τρόικα, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί, ειλικρινά δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε. Έπειτα από τις μειώσεις κατά 40% στο εισόδημά μας, από τις μειώσεις στα εφάπαξ λόγω των περικοπών στα ασφαλιστικά μας ταμεία και την περιαγωγή μας σε τυπική υγειονομική περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ, που στην ουσία δεν υπάρχει, τελευταία αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε και υλικά από την τσέπη μας για οτιδήποτε χρειαστεί για τις Υπηρεσίες μας.
Συγκεκριμένα, πολλοί συνάδελφοι από παλιά είχαν δικό τους εξοπλισμό, αφού είχαν αγοράσει δικό τους πυροβόλο όπλο, χειροπέδες, φακό, γκλοπ κτλ, γιατί αυτά που έδινε η υπηρεσία, δυστυχώς, δεν παρείχαν την καλύτερη εξασφάλιση και ποιότητα και έτσι έπρεπε να πάρουν τα δικά τους.

Τώρα ακούμε ότι συνάδελφοι βάζουν από το πενιχρό εισόδημά τους χρήματα για να αγοράσουν γραφική ύλη (κόλλες Α4, μελανάκια, στυλούς, τόνερ κτλ), να πάρουν μπογιές για να βάψουν μόνοι τους τα γραφεία και τους χώρους των αστυνομικών καταστημάτων που υπηρετούν, να αγοράσουν ανταλλακτικά για τα περιπολικά και να πληρώσουν και το ιδιωτικό συνεργείο να τα τοποθετήσει, να καθαρίζουν οι ίδιοι τους χώρους και τα περιπολικά και άλλα πολλά.

Ας κάνει μία έρευνα το Υπουργείο μας, πόσοι Αστυνομικοί έχουν δικό τους όπλο, δικό τους αλεξίσφαιρο γιλέκο, δικό τους ασύρματο, δικό τους φακό και ας συγκρίνει με τον αριθμό αυτών που έχουν τα δημόσια υλικά. Πιστεύω σχεδόν οι μισοί μάχιμοι αστυνομικοί, που καθημερινά είναι στο δρόμο, έχουν δικά τους υλικά.

Πόσα Τμήματα και επιτελεία έχουν ιδιωτικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό που έχει αγοραστεί από τους ίδιους τους Αστυνομικούς; Από εκτυπωτές και έπιπλα, μέχρι λάμπες, συσκευές τηλεφώνων, γιατί δυστυχώς, εάν περιμέναμε από το δημόσιο να τα κάνει όλα αυτά, τότε πολλές Υπηρεσίες θα είχανε κλείσει.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Α” ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Θ.
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΜΕΛΟΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναδημοσίευση από: http://skaythess.gr
- Η Α.Σ.Π.Α αναδημοσιεύει το άρθρο αυτό , θέλοντας να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τον "Νέστορα" του αστυνομικού συνδικαλισμού της Θεσσαλονίκης και εκλεκτό συνάδελφο Στέργιο Δρόσο για την πολύχρονη παρουσία και ανιδιοτελή προσφορά του.
Α.Σ.Π.Α