Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η Σ.Κ.Α.Υ. ζητάει και αυτή τη δωρεάν νομική κάλυψη των δανειοληπτών αστυνομικών...


Τρίτη, 26 Μάρτιος 2013
-– ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σ.Κ.Α.Υ.)
Η Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ έπειτα από τις δεκάδες ερωτήσεις των συναδέλφων – φίλων της, οι οποίοι έχουν λάβει δάνειο, οποιασδήποτε μορφής (είτε στεγαστικό είτε καταναλωτικό), σχετικά με τη δυνατότητα που τους παρέχει η υπάρχουσα νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έχει να προτείνει τα εξής:
Από το Μάρτιο του 2010 με όλα τα νομοθετήματα του Μνημονίου, μέχρι και σήμερα, το εισοδημα των εργαζομένων Αστυνομικών έχει μειωθεί σε ποσοστό περίπου 40%, υποβαθμίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το βιοτικό τους επίπεδο, αλλά και την ποιότητα ζωής τους. Από την άλλη η ακρίβεια, η αύξηση της τιμής των διάφορων καταναλωτικών αγαθών, όπως πετρελαιο θέρμανσης, βενζίνη και είδη πρώτης ανάγκης, η αύξηση της φορολογίας, η επιβολή διάφορων έκτακτων κρατήσεων, όπως π.χ. χαράτσι στα ακίνητα, αλλά  και οι μειωμένες παροχές στις υγειονομικές υπηρεσίες, έχουν οδηγήσει πολλές αστυνομικές οικογένειες στην οικονομική και ηθική απαξίωση – εξόντωση. Ο πενιχρός μισθός, πλεόν, δεν επαρκεί για να καλύψει τις βασικές ανάγκες πολλών συναδέλφων.Το ηθικό, το φρόνημα και η ψυχολογία τους, πλέον, βρίσκεται στα χαμηλότερα σημεία ή απλά δεν υπάρχει.

Οι τράπεζες όμως, που έχουν χορηγήσει διάφορα δάνεια στους συναδέλφους, με μεγάλα επιτόκια, δυστυχως, δεν έχουν λάβει ακόμα μία δίκαιη, ηθική αλλά και τολμηρή, ταυτόχρονα, απόφαση πραγματικής ανακούφισης των δανειοληπτών, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις.
Έτσι, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσ/νίκης (Σ.Κ.Α.Υ.) προτείνει και αυτή, σε συνδυασμό με την Α.Σ.Π.Α. την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστική οργάνωση, να εξετάσει το ενδεχόμενο της δωρεάν νομικής κάλυψης των δανειοληπτών συναδέλφων.
Συγκεκριμένα η Σ.Κ.Α.Υ. προτείνει και αυτή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και ιδιαιτερα στα τέσσερα (4) μέλη της, που είναι ταυτόχρονα και μέλη του Προεδρείου του 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, να εξετάσουν του όρους των διατάξεων του Ν. 3869/2010 (νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά) μαζι με τους νομικούς συμβούλους και τη Νομική Υπηρεσία της Ε.Α.Υ.Θ., ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ΔΩΡΕΑΝ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΕΙΤΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΝΑΛΗΨΕΩΝ.
Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες της κρίσης, θα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα, να προβεί και στην εξεύρεση και άλλων λύσεων και προτάσεων, για την πραγματική ανακούφιση και αλληλοβοήθεια – αλληλεγγύη των Αστυνομικών, οι οποίοι, όπως παρατηρούμε στις περισσότερες φορές έχουν μείνει, δυστυχώς γι” άλλη μία φορά, μόνοι τους, χωρίς τη στήριξη της συντεταγμένης πολιτείας και της πολιτικής Ηγεσίας τους.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αναδημοσίευση από : http://skaythess.gr