Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γιατί κωλυσιεργεί η τροπολογία για το ζήτημα του νέου τρόπου υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ ;


Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013

-
Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα του εφάπαξ.

Κύριε Υπουργέ,
Κατά τη συνάντησή μας, την 6/2/2013, η οποία έγινε με αφορμή τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, που επιφέρει νέα μείωση κατά 40% περίπου, μας είχατε διαβεβαιώσει ότι εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα ορίζεται εφεξής ως εποπτεύων Υπουργείο του ΤΕΑΠΑΣΑ το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αντί του Υπουργείου Εργασίας, ότι δηλαδή ισχύει για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα. Παράλληλα, ότι θα επανακαθορισθεί από την αρχή τόσο ο τρόπος λειτουργίας του Ταμείου όσο και οι διάφορες παροχές του (επικουρικές συντάξεις – εφάπαξ βοηθήματα).
Εντούτοις, καίτοι παρήλθε ήδη ένας μήνας, όχι μόνο ουδεμία πρόοδος έχει υπάρξει, αλλά αντιθέτως πληροφορηθήκαμε ότι ο συναρμόδιος Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, υπεραμύνθηκε της νέας ρύθμισης που έγινε μονομερώς εκ μέρους του για τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, μη παραλείποντας να επικαλεστεί τα μέτρα αυτορρύθμισης που έχει λάβει το ίδιο το ΤΕΑΠΑΣΑ, τα οποία μέχρι πρότινος «αγνοούσε», ενώ οι Ομοσπονδίες μας τα επικαλούνται διαρκώς για να προστατευθεί τόσο το Ταμείο όσο και οι δικαιούχοι.
Το σημαντικότερο όμως εξ όλων είναι ότι ουδεμία νύξη έγινε εκ μέρους του για την επίμαχη τροπολογία και το αίτημά μας, ενώ εσείς δεσμευτήκατε ότι έχετε έρθει σε συνεννόηση μαζί του προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το ανακύψαν πρόβλημα. Δεν νοείται μέσα σε όλα τα άλλα να τροφοδοτείται και να διογκώνεται το κύμα ανησυχίας και φυγής από το Αστυνομικό Σώμα, συναδέλφων μας, που αγωνιούν πραγματικά για την επιβίωσή τους.
Κατόπιν τούτων παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις περαιτέρω ενέργειές σας και την έκβαση του δίκαιου αιτήματός μας.

http://www.poaxia.gr
http://www.poasy.gr