Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση και πορεία αποστράτων ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας


Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013
-
Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε η πορεία των αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ενάντια στις "πολιτικές λιτότητας" και τις μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων τους.
Νωρίτερα, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση και στην πορεία παραβρέθηκαν και εν ενεργεία αξιωματικοί και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Οι παρευρισκόμενοι στο άγαλμα του Βενιζέλου τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πυροτεχνουργού που έχασε τη ζωή του το πρωί κατά τη διάρκεια εξουδετέρωσης οβίδας σε πεδίο βολής στα Λάβαρα Έβρου, όπου τραυματίστηκαν και δύο ακόμη ένστολοι.
Φτάνοντας στο υπουργείο, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και του διαβίβασε τα αιτήματά της, ενώ άλλοι διαδηλωτές ανάρτησαν στη σιδερένια πύλη του την ελληνική σημαία και φώναξαν συνθήματα ενάντια στη «φτωχοποίηση του λαού» και στις περικοπές που προβλέπει το μνημόνιο. Στη συνέχεια, αφού τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, αποχώρησαν. 
http://www.express.gr