Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σκάνδαλο με αστυνομικούς και με τη βούλα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στον Ιππόδρομο


Σκάνδαλο με αστυνομικούς και με τη βούλα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στον Ιππόδρομο
Κατάφωρη παραβίαση της λογική και της ανοχής τα όσα συμβαίνουν και στηλιτεύτηκαν στη τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ σε ότι αφορά σε αυτή καθαυτή την ιλιγγιώδη οφειλή του ΟΔΙΕ στο ταμείο των ένστολων, αλλά και για το "οξύμωρο σχήμα και παράδοξο φαινόμενο" που αποτελεί απότοκο θέμα του προσδιορισμού της οφειλής.
Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με την 21703 από 21-7-2011 υπουργική απόφαση "ο έλεγχος των αμοιβαίων στοιχημάτων και η
εποπτεία της λειτουργίας αυτών, ασκείται από την Κρατική Εποπτική Αρχή, σε συνεργασία με τις αρνόδιες υπηρεσίες του ΟΔΙΕ. Τί λοιπόν κάνει αυτή η ΚΕΕ; Διαπιστώνει ποια είναι τα έσοδα και ποια χρήματα θα πρέπει ν' αποδοθούν από τα κλασματικά υπόλοιπα που προκύπτουν από τον υπολογισμό των αποδόσεων των αμοιβαίων στοιχημάτων σε διάφορα ταμεία μεταξύ των οποίων και το ΤΕΑΠΑΣΑ.
Παρενθρετικά σημειώνουμε πως η οφειλή του ΟΔΙΕ προς το ΤΕΑΠΑΣΑ υπερβαίνει συνολικά τα 2.500.000 ευρώ πλέον των τόκων.
Η ΚΕΕ σύμφωνα με την ΚΥΑ "συγκροτείται με απόφαση του υπουργού δημόσιας Τάξης και αποτελείται από 3 εκπροσώπους του υπουργείου δημόσιας (αστυνομικοί), ένα εκπρόσωπο της Γ.Γ. Αθλητισμού και έναν εκπρόσωπο του ΥΠΟΙΚ".
Τί διαπιστώθηκε από τον πρόεδρο του δ.σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, ταξίαρχο Νίκο Χριστολουκά, στη τελευταία συνεδρίαση του δ.σ.; Αντιγράφουμε τμήμα της ομιλίας του από τα πρακτικά:
"Τέλος είπε, ότι θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση στον υπουργό δημ΄ποσιας τάξης για περικοπή σε ποσοστό τουλάχιστον 35% της καταβαλόμενης αμοιβής στην ΚΕΕ και στο διατιθέμενο προσωπικό του ΑΕΑ (σ.σ. περίπου 20 ακόμα αστυνομικοί) στον ιππόδρομο, δεδομένου ότι παρατηρείται το οξύμωρο σχήμα και παράδοξο φαινόμενο, η αμοιβή αυτών να είναι υπερκείμενη (3πλασία περίπου από την απόδοση υπέρ του ταμείου των κλασματικών υπολοίπων) ενδεικτικά αναφερόμενου ότι, για το έτος 2012, η αμοιβή της επιτροπής ανήλθε σε 130.900 ευρώ, τα δε έσοδα υοπέρ του ταμείου σε 45.502 και αποδοθέν περίπου κατά το ήμισυ".
Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι από τις 130.000 που δόθηκαν στα μέλη της ΚΕΕ, κανονικά το 10% έπρεπε ν' αποδοθεί στη μορφή των κρατήσεων υπέρ του ταμείου, όμως ούτε κι αυτό έχει συμβεί!!!
Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, νομίζουμε ότι οποιοδήποτε σχόλιο από δικής μας πλευράς, απλώς περιττεύει.
www,bloko.gr