Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η αύξηση των νυχτερινών περιπολιών εξαντλεί τους πόρους για την αποζημίωση τους, Φτάνουν μέχρι τον Αύγουστο;


Η αύξηση των νυχτερινών περιπολιών εξαντλεί τους πόρους για την αποζημίωση τους, Φτάνουν μέχρι τον Αύγουστο;
Ως γνωστό, στην αστυνομία σε επίπεδο ηγεσίασς, πρώτα σχεδιάζουν στο πόδι και στη συνέχεια τρέχουν να θερίσουν τις θύελλες που ως άφρονες έσπειραν σε προγενέστερο στάδιο.
Παρότι οι ώρες για τους μάχιμους έχουν καθοριστεί στις 48 το μήνα και 16 για το
προσωπικό διοικητικής απασχόλησης και ταυτόχρονα το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (αποζημίωση για νυχτερινή εργασία) μειώθηκε με τον πρόσφατο Ν. 4093/2012 μειώθηκε από 2,93 ευρώ για κάθε ώρα νυχτερινής εργασίας σε 2,60 ευρώ, τα νούμερα και πάλι δεν φαίνεται να βγαίνουν όχι μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ούτε καν ... μέχρι τον Αύγουστο!!!
Οι τελευταίες εξτρεμιστικού χαρακτήρα ενέργειες που εκδηλώθηκαν μεταμεσονύχτιες ώρες, άλλαξαν τον προσανατολισμό της αστυνόμευσης με διάθεση συντριπτικά μεγαλύτερων δυνάμεων μετά τις 10 το βράδυ (ΔΙΑΣ - περιπολικά), έχουν αυξήσει τη μηνιαία σχετική δαπάνη, με συνέπεια η πρόβλεψη να είναι ότι τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί και μπει στον σχετικό κωδικό, φτάνουν δεν φτάνουν μέχρι και τον Αύγουστο, καθώς θα έχει καλυφθεί το πλαφόν των 16.000.000 ωρών για ένα έτος. 
Με βάση τη σχετική νομοθεσία, όπως αυτή καθορίστηκε με το Ν 4093/2012, προύπόθεση για να προστεθούν νέα χρήματα είναι πρώτον να υπάρχουν και δεύτερον, να υπάρξει νέα νομοθετιή ρύθμιση.
Οπότε;

www.bloko.gr