Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δικαιολογητικά εξόδων αστυνομικών σοβαρά τραυματιζομένων ....


Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2013
-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β-123/28.01.2013 η Υπουργική Απόφαση 2/31571/0026/2013 με τίτλο "Καθορισμός δικαιολογητικών για την πληρωμή των εξόδων μετακίνησης και διαμονής μελών οικογένειας-συνοδών στρατιωτικών, αστυνομικών κ.λπ., σοβαρά τραυματιζομένων κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων."
Κατεβάστε την Απόφαση ΕΔΩ.
Διαβάστε στη συνέχεια το πλήρες κείμενο της Απόφασης
Υπουργική Απόφαση Αριθ. 2/31571/0026

Καθορισμός δικαιολογητικών για την πληρωμή των εξόδων μετακίνησης και διαμονής μελών οικογένειας-συνοδών στρατιωτικών, αστυνομικών κ.λπ., σοβαρά τραυματιζομένων κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Του άρθρου 26 παρ. 1 του ν. 2362/1995 «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις» (Α΄ 247), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 26 του ν. 3871/2010 (Α΄ 141).
β) Της παρ. 10 του άρθρου 30 του ν. 3731/2008 (Α΄ 263), όπως συμπληρώθηκε με το δεύτερο εδάφιο, της παρ. 2,του άρθρου 16, του ν. 3938/2011 (Α΄ 61).
ε) Του άρθρου 90 του Κώδικα, ο οποίος κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α΄ 98).
2. Την υπ’ αριθμ. Υ48/9-7-2012 απόφαση του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (Β΄ 2105).
3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
4. Την ανάγκη καθορισμού δικαιολογητικών για την πληρωμή εξόδων μετακίνησης και διαμονής μελών οικογένειας - συνοδών στρατιωτικών, αστυνομικών κ.λπ. που τραυματίστηκαν/τραυματίζονται σοβαρά κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, αποφασίζουμε:

1. Καθορίζουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων και την πληρωμή δαπανών για έξοδα ταξιδιού και διαμονής, μελών της οικογένειας-συνοδών στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών υπάλληλων, λιμενικών, συνοριακών φυλάκων, ειδικών φρουρών και υπαλλήλων της τέως Αγροφυλακής, καθώς και εποχικών δασοπυροσβεστών,
που τραυματίστηκαν/τραυματίζονται σοβαρά, κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και ένεκα αυτής, ως ακολούθως:

Α. Νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
α. Αντίγραφο απόφασης του αρμόδιου, για την ανάληψη της σχετικής υποχρέωσης, οργάνου.
β. Κατάσταση πληρωμής δαπάνης, σε τρία (3) αντίγραφα, που συντάσσεται από το διατάκτη και περιλαμβάνει κατά στήλη: ι) Στοιχεία δικαιούχων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου [ΑΦΜ], αριθμός τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή IBAN, κ.λπ.),
ιι) δικαιούμενο ποσό, ιιι) τυχόν κρατήσεις (αναλυτικά και στο σύνολό τους) και ιν) καθαρό πληρωτέο ποσό στους δικαιούχους.
Η κατάσταση θεωρείται από τον Προϊστάμενο της οικείας Υπηρεσίας Οικονομικού.
γ. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του/των δικαιούχου/χων μέλους/μελών της οικογένειας του παθόντος (ανιόντες, κατιόντες, σύζυγος, αδέλφια).
δ. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του/των δικαιούχου/χων που εκδίδεται από την οικεία δημοτική αρχή.
ε. Πιστοποιητικό υπηρεσιακής κατάστασης του παθόντος.
στ. Βεβαίωση του οικείου νοσηλευτικού ιδρύματος περί του χρόνου νοσηλείας του παθόντος στη Μονάδα
Εντατικής Θεραπείας.
ζ. Αιτιολογημένη γνωμάτευση της Ανώτατης Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ), με την οποία θα διαπιστώνεται ο τραυματισμός, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και ένεκα αυτής.
η. Απόκομμα ή αποκόμματα αεροπορικών ή σιδηροδρομικών ή ατμοπλοϊκών εισιτηρίων.
θ. Αποδείξεις ξενοδοχείου ή άλλου καταλύματος, στο οποίο διαμένει/ουν ο/οι δικαιούχος/οι.

Β. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ
Τα ανωτέρω, πλην του υπό στοιχείο (στ), δικαιολογητικά. Επιπλέον στη Γνωμάτευση της ΑΣΥΕ θα βεβαιώνεται ότι ο τραυματισμός απαιτεί μακροχρόνια νοσηλεία ή ότι προκάλεσε αναπηρία στον παθόντα σε ποσοστό τουλάχιστον 80%.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2013
http://www.policenet.gr