Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή Παναγιώτη Ψωμιάδη στον Πρωθυπουργό.........

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητώντας την άμεση, προσωπική παρέμβαση του ώστε να αντιμετωπιστεί η διαρκής... συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην επιστολή που κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως, ο κ. Ψωμιάδης κάνει λόγο για «συνθήκες εξαθλίωσης και απόλυτου εξευτελισμού» και τονίζει πως είναι ντροπή το 65% των στρατιωτικών να ζουν σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: 

«Είναι αδύνατο πλέον να κατανοήσει κοινός νους τη λογική της διαρκούς στοχοποίησης και απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους, εν ενεργεία και αποστράτων, απαξίωσης που αγγίζει πλέον τα όρια της προσβολής. 

Η ανταμοιβή για το έργο που προσέφεραν και προσφέρουν οι θεματοφύλακες της εθνικής μας ανεξαρτησίας, έργο ευθύνης και προσφοράς, είναι οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων που έχουν ξεπεράσει το 50% τα τελευταία χρόνια, η διαρκής και εξευτελιστική συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου. 



Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω, πως οι μειώσεις που έχει υποστεί ένας έγγαμος με δύο παιδιά από το 2010 μέχρι και σήμερα φτάνουν από τα 9.160 ? (41%) έως και τα 32.133 ? (50,9%)!!.β Αντίστοιχα, εάν υπηρετεί στην παραμεθόριο αντί να επιβραβεύεται, τιμωρείται με μειώσεις από 10.716 ? (44,2%) έως 33.738 ? (51,9%), λόγω κατάργησης του επιδόματος παραμεθορίου. 

Είναι ντροπή για την Πατρίδα αυτή, το 65% των οικογενειών των στρατιωτικών να ζουν σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας, να βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης και απόλυτου εξευτελισμού, ενόψει μάλιστα νέων περικοπών μέσα στο επόμενο έτος, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, καθώς ήδη ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο. 

Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση αδυνατούν να αντιληφθούν πως αυτές οι καταστροφικές επιλογές στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας, ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας, απαξιώνοντας το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. 

Θέλω να πιστεύω πως έστω και τώρα, θα κάνετε πράξη αυτά για τα οποία δεσμευτήκατε προεκλογικά, θα αποκαταστήσετε το τραυματισμένο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των στελεχών, που δεν είναι απλά «ένστολοι εργαζόμενοι», δεν είναι επαίτες, δεν επιθυμούν ειδικά προνόμια και εξαιρέσεις. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι η ασπίδα και η ασφάλεια της Χώρας. Μην τους προσβάλετε άλλο. 

Γιατί πράγματι, όπως εσείς ο ίδιος είχατε τονίσει στο παρελθόν, «όλες οι δημοκρατικές χώρες τιμούν τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν την Πατρίδα. Δεν τους καθυβρίζουν. Δεν τους προσβάλλουν. Και δεν υπονομεύουν το ηθικό τους.»