Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Ένωση Θεσσαλονίκης θα αναζητήσει τις όποιες ευθύνες του Ταξίαρχου της Διεύθυνσης Θεσαλονίκης


Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013
-Η Ένωσή μας αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη έπειτα από την υπ’ αρίθ 6013/22/86-β από 22/02/2013 διαταγή του Α.Ε.Α./Κ.Ο.Α.Δ./Διεύθυνση Οργάνωσης – Νομοθεσίας, με την οποία ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναγνωρίζει το βασικό συνδικαλιστικό δικαίωμα κάθε Πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης αστυνομικών υπαλλήλων, να έχει συνάντηση, υποχρεωτικά, κάθε μήνα, με τον αρμόδιο εκπρόσωπο του εργοδότη, ο οποίος ορίζεται ως ο Διευθυντής της οικείας Διεύθυνσης ή της εξομοιούμενης με αυτήν Υπηρεσία, σύμφωνα και με τη διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 1264/1982, σε συνδυασμό με το Σύνταγμα.
Έτσι, ο αρμόδιος Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, βάσει της ανωτέρω διαταγής, φέρει σοβαρότατες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ενδεχόμενος και υπηρεσιακές – αστικές ευθύνες για αποζημίωση, τις οποίες η Ένωσή μας, θα τις αναζητήσει με κάθε νόμιμο μέσο στα αρμόδια δικαστήρια.
 Γι’ αυτό και προκειμένου να προστατεύσουμε τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, θα υποβάλλουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε βάρος του εκπροσώπου του εργοδότη, που δεν δέχεται, συστηματικά, να δεχτεί τη συνδικαλιστική οργάνωσή μας (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης) και να συζητήσει για τα προβλήματα των εργαζομένων αστυνομικών Θεσσαλονίκης.
Γιατο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

http://www.eayth.gr