Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Στα...όρια της αντοχής τους οι αστυνομικοί που παραμένουν στα μπλόκα των αγροτών


Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2013
-"Πληρώνουν" από την τσέπη τους οι αστυνομικοί που "περιφρουρούν" τα μπλόκα των αγροτών
Στα...όρια τους βρίσκονται οι αστυνομικοί που παραμένουν στα "μπλόκα" των αγροτών καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούνται να πληρώσουν από την... τσέπη τους τα έξοδα παραμονής τους.
"Είναι εξουθενωτικό" εξηγεί στο Τhesstoday ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Φωτόπουλος "Η υπηρεσία, μας δικαιολογεί, ως εκτός έδρας, 20 ευρώ ημερησίως. Οταν φεύγουμε από τις θέσεις μας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, μας ενημερώνουν ότι θα λείψουμε για μία ημέρα οπότε το ποσό που μας δίνεται είναι μόνο αυτό. Συνήθως, όμως, εμείς, μένουμε εκεί, για 4-5 ημέρες. Που σημαίνει, για την ώρα, αναγκαζόμαστε να καλύψουμε τα έξοδα από τη τσέπη μας και να περιμένουμε, κάποια στιγμή, αργότερα, να μπουν στο μισθό μας".
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι άνθρωποι οικογενειάρχες με "πετσοκομμένο" μισθό οπότε δύσκολα καταφέρνουν να "τα βγάλουν πέρα".

Η υπηρεσία έχει φροντίσει να καλύψει το θέμα της διατροφής τους, ύστερα από συννενόηση με τον αστυνομικό διευθυντή της Λάρισας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, ενώ πληρώνει και τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η αναγκαστική παραμονή μακριά από το σπίτι τους, τους επιβαρύνει, εκ των πραγμάτων, με πρόσθετα έξοδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο μπλόκο της Νίκαιας, υπάρχει αστυνομικός που παραμένει εκεί για 12 συνεχείς ημέρες.

"Μην ξεχνάτε ότι οι αστυνομικοί στη Νίκαια" υπογραμμίζει ο κ. Φωτόπουλος "εργάζονται 10-12 ώρες ημερησίως οπότε καταλαβαίνετε τη σωματική και ψυχική κούραση".

Παράλληλα, τόσο ο κ. Φωτόπουλος όσο και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας Θανάσης Νταβούρας, τόνισαν ότι είναι "απαράδεκτο να στρέφεται η μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη".

"Βλέπω τους αστυνομικούς να κυνηγούν τους αγρότες στα χωράφια θαρρείς και είναι εγκληματίες " λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος και συμπληρώνει "και εκτός των άλλων, υπάρχει έλλειμα αστυνόμευσης στις μεγαλουπόλεις καθώς φεύγουν οι αστυνομικοί απ' εκεί που χρειάζονται πραγματικά, για να αστυνομεύουν τα μπλόκα των αγροτών. Για να μην αναφερθούμε και στο γεγονός ότι με τόσο χαμηλούς μισθούς, δεν έχουν το σθένος για να εκτελέσουν το καθήκον τους".