Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

  

                             ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ε.ΑΞΙ.Ε.Α.Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΜέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου συνεχώς ο ΄Ελληνας Αστυνομικός απαξιώνεται από την πολιτική ηγεσία αφού βλέπει ότι ΔΕΝ εισακούονται οι εκκλήσεις του για δίκαιη αντιμετώπιση σχετικα με τα υπόλοιπα μισθολογικά βάρη της Ελληνικής Κοινωνίας ο ίδιος αυτός ο  Αστυνομικός  έρχεται να ανατάξει το φρόνημα όλων απέναντι στην  κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα με τις καθημερινές επιτυχίες του Σώματος αλλά και παράλληλα να τονίσει πιο έντονα την αγανάκτιση του απέναντι στους κυβερνώντες. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε γίνεται αντιληπτό ότι όσο η κοινωνική αδικία ευδοκιμεί , άλλο τόσο τυγχάνει επιβεβαίωσης ότι «η βία φέρνει βία» για αυτό και παρατηρούμε έντονη δραστηριότητα-επανεμφάνιση τρομοκρατικών θυλάκων. Η Αστυνομία και σε αυτό το μετερίζι (κατά του πολέμου της Τρομοκρατίας)  καίτοι αντιστρόφως ανάλογα αμειβόμενη σε σχέση με τις εργατοώρες του προσωπικού , καίτοι ψευδώς παρουσιαζόμενη ως «ειδικως μισθολογικά αμειβόμενη» ,
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ
ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ  για -700- ευρώ και συλλαμβάνει άτομα που ενέχονται σε κακουργηματικές πράξεις τουλάχιστον κοινού ποινικού δικαίου αν όχι τρομοκρατίας , αλλά κυρίως επαναλαμβάνουμε (όπως ορίζει η αποστολή μας θα έλεγε κάποιος…) ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ  ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΚΕΤΑΙ με άτομα που φέρουν υποπολυβόλα Kalashnikof  πολύ απλά όλα αυτά για -700- Ευρώ! Η επιτυχία διαφαίνεται  ακόμα πιο πολύ όταν η πρώτη ανταπόκριση και αντιμετώπιση ενός  τέτοιου δύσκολου συμβάντος  έγινε επιτυχώς από υπηρετούντες Αστυνομικούς της Περιφέρειας  γεγονός που καταδεικνύει το γενικό αξιόμαχο και σε αυτές τις περιοχές.

Όση προσπάθεια και αν γίνεται από τον οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο για την υποβάθμιση τόσο μεγάλων επιτυχιών (όπως η τελευταία σύλληψη των -4- δραστών που φέρονται να σχετίζονται και με τρομοκρατικές πράξεις στο Βελβεντό Κοζάνης) στερείται κάθε αντικειμενικότητας και υπερχειλίζεται από σκληρές προκαταλήψεις και συμπλέγματα για το λειτούργημα της Αστυνομίας μέσα στο οποίο σταθερά κυρίαρχη θέση κατέχει η άποψη υπέρ της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως! Οτιδήποτε άλλο , μόνο στόχο έχει πιστεύουμε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη σχετικά με τους συλληφθέντες για την κοινωνική απαξία   των όποιων πράξεων για τις οποίες φέρονται ότι έχουνε διαπράξει είτε επ’ αυτοφώρω είτε στο παρελθόν .
Η Ένωση μας πιστή πάντα σε όλες τις Αρχές της Νομιμότητας που ορίζει το δικαιϊκό μας Σύστημα  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ πως για οποιαδήποτε Αστυνομική αυθαιρεσία τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη! Με ποιο  δικαίωμα ορισμένοι , άκριτα και βεβιασμένα γίνονται τηλεδικαστές και τηλεεισαγγελείς? Με ποιο δικαίωμα θίγονται υπολήψεις και προσωπικότητες Αστυνομικών  με διαδικτυακές αναρτήσεις που πραγματεύονται με τρόπο δυσφημιστικό-συκοφαντικό-εξυβριστικό και το χειρότερο ως αδέκαστοι δικαστές  κρίνουν με «απειλητικό» τρόπο τις μέλλουσες ενέργειες που απορρέουν συνταγματικά από την  αποστολή της Ασυνομιας?
Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για το «πρόδηλο και εξώφθαλμο», ήτοι την σύλληψη των -4- δραστών , σε όλους τους Αστυνομικούς και τα στελέχη που συνέδραμαν σε αυτό. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ  από την άλλη , την έρευνα η οποία θα απομακρύνει την  όποια «ομίχλη» επιχειρεί να σκιάσει και αυτήν την επιτυχία της Αστυνομίας με την διαλεύκανση των όποιων καταγγελιών.
Καταληκτικά αυτό που εξώφθαλμα φαίνεται στο κάθε Έλληνα είναι ότι  ο Έλληνας Αστυνομικός και θάρρος έχει   και τιμή  και υπόληψη  και προσήλωση  στο καθήκον και φιλότιμο !Και όλα αυτά για -700- Ευρώ Ως πότε? Πότε θα γίνει αντιληπτό ότι η εσωτερική Ασφάλεια και σταθερότητα (ως προαπαιτούμενο)  μιας χώρας που προσπαθεί να επανακάμψει δεν κοστολογείται και δεν εκτιμάται κατά αυτόν τον τρόπο ποσοτικα ?Κυρίως όμως ΔΕΝ δύναται να αποτελεί απαίτηση και ζητούμενο από εργαζομένους των -700- Ευρώ!
 
                                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
           

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
ΔΑΚΤΥΛΟΥΔΗΣ Αθανάσιος                                                                   ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας