Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ......

Με το άρθρο 58 του σχεδίου Νόμου «Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» διαπιστώνουμε ότι τελικά ο εκδημοκρατισμός της ΕΛ.ΑΣ. και το πέρασμα στην κοινωνία ως ένας θεσμός που αποτελεί σημείο αναφοράς και προσφοράς στον πολίτη, είναι μια ουτοπία που οραματίζεται μόνο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και όσοι από εμάς προσπαθούμε να εκπροσωπήσουμε συνδικαλιστικά αυτούς τους ανθρώπους αλλά και τους εαυτούς μας. 
Όπως φαίνεται, το μόνο κριτήριο και η μόνη σπουδή του υπουργείου μας είναι η χειραφέτηση και ο έλεγχος της δυναμικής του συνδικαλισμού ,θέτοντάς μας ,για μια ακόμη φορά, στο περιθώριο και αποδεικνύοντας στους πολίτες αυτής της χώρας ότι η δημοκρατία, η ισονομία και το κράτος δικαίου είναι άγνωστες λέξεις. 

Δεν είναι παρά μόνο λόγια και προγραμματικές δηλώσεις. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τίποτε άλλο, όταν διαπιστώνουμε ότι ενώ όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς αυτού του τόπου εκπροσωπούνται και εκφράζουν την ελεύθερη βούλησή τους μέσα από την δημοκρατικότερη και αντιπροσωπευτικότερη εφαρμογή της απλής αναλογικής, εμείς οι προστάτες της δημοκρατίας και της έννομης τάξης πισωγυρίζουμε.


Ως νεοσύστατη ένωση με δύναμη που μας δίνει η στήριξη του συνόλου των συναδέλφων που υπηρετούν στην Α.Δ. Αιτωλίας ,οι οποίοι μπόρεσαν επιτέλους να έχουν δυναμική και να εκπροσωπούνται επαρκώς έχοντας δύναμη ο λόγος τους ,εκπροσωπούμενοι σε πρωτοβάθμια αλλά και σε δευτεροβάθμια όργανα, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα μιας μικρής διεύθυνσης , έρχεται ο νομοθέτης να τους τη στερήσει και δεν μπορούμε παρά να αντιδράσουμε. 

Να δηλώσουμε την αντίρρησή μας σε ένα νόμο που πιστεύουμε ότι αποτελεί ωμή παρέμβαση ,στερώντας την πολυφωνία από τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Α.Δ. Αιτωλίας. Για εμάς η εκπροσώπηση σε επίπεδο νομού είναι μια κατάσταση που μας δημιουργούσε προβλήματα ,μονομερή εκπροσώπηση, δυστοκία στη λύση των προβλημάτων των συναδέλφων. Όσοι δε γνωρίζουν ο νομός μας έχει δυο διευθύνσεις με μεγάλη και δύσκολη γεωγραφική κατανομή, με προβλήματα και καταστάσεις που διαφέρουν και αρκετές φορές δεν χρίζουν δίκαιας και επαρκούς στήριξης. 


Πολλοί θα μας κατηγορήσουν ότι επιθυμούμε μόνο την καρέκλα. θα τους πληροφορήσουμε ότι οι πλειοψηφικοί νόμοι είναι αυτοί που τρέφουν μονάρχες. θεωρούμε ότι οποιαδήποτε αναφορά στον κομματισμό και το φόβο της κομματικοποίησης, αφορά αυτούς που «μαγειρεύουν» στους διάδρομους τον υπουργείων νόμους και καταστάσεις που θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν στην εξουσία. Δεν έχει θέση σε ανθρώπους που θέλουν να αποκαλούνται δημοκράτες συνδικαλιστές . 


Στηρίξαμε και εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα ψηφίσματα όλων των πανελλαδικών συνεδρίων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για καθιέρωση της απλής αναλογικής. 

Οποιοδήποτε πισωγύρισμα αποτελεί για εμάς προσπάθεια χειραφέτησης της ελεύθερης βούλησης των συναδέλφων μας. 


Καλούμε όσους πιστεύουν στην ισονομία, στην ελευθερία και την πολυφωνία να ενστερνιστούν τις απόψεις μας, στηρίζοντας δυναμικά την απόσυρση του σχεδίου νόμου, καταδικάζοντάς το ξεκάθαρα. 



                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο.


         ο Πρόεδρος                                    ο Γεν. Γραμματέας 

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Νικόλαος                                  ΤΕΓΑΣ Χρήστος