Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών στο Ρέντη άλλαξε την κατάθεσή του


ετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013
-"Την Παρασκευή 01/03/2013 συμπληρώνονται 2 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της δολοφονίας των συναδέλφων  της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ευαγγελινέλη  Ι. και Σκυλογιάννη Γ. στο περιστατικό του Ρέντη"

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δίκης για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη το Μάρτιο του 2011, με έναν εκ των κατηγορουμένων να αλλάζει στάση σχετικά με την αρχική του θέση.
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου συνεχίζεται η δίκη, απολογούνται οι συνολικά δεκαπέντε κατηγορούμενοι για το περιστατικό που συνέβη στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη με τους Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργο Σκυλογιάννη να πέφτουν νεκροί από πυρά καλάσνικοφ.

Οι απολογίες ξεκίνησαν με τον κατηγορούμενο Ανδρέα Ποφίδη, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την αρχική του θέση και υποστήριξε ότι ήταν ένας από αυτούς που στην ενέδρα πυροβόλησε τους αστυνομικούς και ότι επίσης ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, «ρόλους» που δεν είχε αποδώσει από την αρχή στον εαυτό του.

Aναφερόμενος στην καταδίωξη μετά τη ληστεία στο Μενίδι ο κατηγορούμενος είπε: «...στο ύψος του Αιγάλεω άρχισαν να μας ακολουθούν οι μηχανές των αστυνομικών. Περίπου δέκα. Έψαχνα να στρίψω, τελικά, βρήκα ένα στενό και έστριψα. Είδα από τον καθρέπτη τις μηχανές, περίπου στα πέντε - έξι μέτρα. Εκεί κατέβασε ο Βιτάλι το τζάμι του αυτοκινήτου επειδή δεν φαινόταν τίποτα. Όταν έβγαλε το κεφάλι, δέχθηκε χτύπημα. Μου φωνάζει ''με χτύπησαν''. Εκείνη τη στιγμή, πήρα το όπλο που ήταν πεσμένο στο κάθισμα, άνοιξα το παράθυρο και έριξα για να μπορέσουμε να φύγουμε, σημαδεύοντας προς τα κάτω, στα πόδια και τα λάστιχα. Έτσι φύγαμε».

Ο Ποφίδης υποστήριξε ότι έλαβε μέρος στη ληστεία γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα και συμπλήρωσε ότι από τη λεία τους, 25.000 ευρώ, τελικά δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Ο κατηγορούμενος σε σχετική ερώτηση των δικαστών απάντησε ότι δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τους δύο νεκρούς.

Επίσης, για το συγκατηγορούμενό του, Γιώργο Εμερτζίδη που είχε αποφυλακιστεί έπειτα από την περέλευση του 18μηνου, ο Ποφίδης υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε ούτε στη ληστεία ούτε στη δολοφονία των αστυνομικών.

Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Σαββίδης

Ο δεύτερος κατηγορούμενος Γιάννης Σαββίδης όταν κλήθηκε από το δικαστήριο, αρνήθηκε να απολογηθεί καθώς αντιδρά στην απόρριψη του αιτήματός του για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε, όπως ισχυρίζεται, να αποδειχθεί ότι τα δύο θύματα χτυπήθηκαν από ένα όπλο.

Ο πρόεδρος πάντως τον κάλεσε να το σκεφτεί και αν θελήσει να απολογηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.