Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Η Ομάδα ΖΗΤΑ Θεσσαλονίκης αφιερώνει δημοσίευμα και βίντεο σε αδικοχαμένο μέλος της



Η Ομάδα ΖΗΤΑ Θεσσαλονίκης αφιερώνει δημοσίευμα και βίντεο σε αδικοχαμένο μέλος της

Στη σελίδα που διατηρεί στο facebook η ομάδα "Ζητα" Θεσσαλονίκης, ανέβασε δημοσίευμα ου περιοδικού "ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ" στην Διεύθυνση Άμεση Δράσης και βίντεο παραγωγής της ΕΛ.ΑΣ..
Οι διαχειριστές προλογίζουν το όλο θέμα ως εξής: "ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ (ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ''Ζ'' {11:08})" ενώ το αφιερώνουν στο αδικοχαμένο μέλος τους Αντώνη Κακαμανούδη τον περασμένο Σεπτέμβριο.
"Η Άμεση Δράση είναι η υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ με την μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά στον πολίτη. Καθημερινά επεμβαίνει σε εκατοντάδες περιστατικά που πολλές φορές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ταυτόχρονα, διεξάγει ελέγχους σε ύποπτα οχήματα και άτομα κάνοντας πράξη την πρόληψη ενάντια στο έγκλημα.

Η Άμεση Δράση συγκροτείται από τα περιπολικά και τις μοτοσυκλέτες των ομάδων Ζ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Όλοι τους λειτουργούν αρμονικά και συνεργάζονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η επικοινωνία των πολιτών με την Άμεση Δράση (το γνωστό 100) καλύπτεται από σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο δυναμικότητας αυτή τη στιγμή τριάντα (30) θέσεων εργασίας. Δέχεται κατά μέσο όρο 13.000 με 14.000 κλήσεις το εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων 2.500 με 3.000 αφορούν περιστατικά για τα οποία απαιτείται επέμβαση Αστυνομικού σταθμού, ενώ οι υπόλοιπες κλήσεις αφορούν παροχή πληροφοριών και οδηγίες -- κατευθύνσεις για χειρισμό -- επίλυση διαφόρων υποθέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής φύσεως


Είναι Υπηρεσία πρώτης γραμμής και από τις πιο μαχητικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και στην διαδρομή της μέχρι σήμερα έχει θρηνήσει την απώλεια σημαντικού αριθμού Αστυνομικών της που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, κατακτώντας έτσι την αναγνώριση και εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η Άμεση Δράση αποτελεί εχέγγυα για την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας μας.

Τα πλάνα που παρακολουθήσατε είναι την Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκη ενω θα ακολουθήσει και σχετικό βίντεο από την Διεύθυνση Άμεσης Δράσης της ΓΑΔΑ.

Ο γράφων ευχαριστεί τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, τον Εκπρόσωπο Τύπου Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χρήστο Μανούρα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Τρύφωνα Κούκιο, τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Μωυσίδη Βασίλειο, τους Αστυνόμους Β' Αλέξανδρο Κανλή και Μιχάλη Καραμήτσο, τον Αστυνόμο Β' Παπαϊκονόμου Δημήτριο, τα πληρώματα περιπολικών αποτελούμενα από τον Αρχιφύλακη Βουσκίδη Δημήτριο και τον αστυφύλακα Αβραμίδη Γεώργιο, τους αστυφύλακες Γκέσιο Σταύρο και Νιτσιόπουλο Χρήστο, το ζεύγος της Ζ με τον αρχιφύλακα Τόλια Κωσταντίνο και Γιαννακίδη Δημήτρη καθώς και το γραφείο τύπου Θεσσαλονίκης.
Το βίντεο αφιερώνεται από τους διαχειριστές της ομάδας ΖΗΤΑ Θεσσαλονίκης στη μνήμη του αστυνομικού Αντώνη Κακαμανούδη που σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα την 25η Σεπτεμβρίου 2012. Ο Αστυφύλακας Αντώνης Κακαμανούδης γεννήθηκε στις 29-07-1986 στη Θεσσαλονίκη και υπηρετούσε στην Ομάδα "Ζ" Θεσσαλονίκης με κωδικό κλήσης Ζ-135. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.