Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Ανθρώπινη συμπαράσταση και όχι υπηρεσιακή δραστηριότητα»


Σάββατο, 05 Ιανουάριος 2013
-Τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας για τους πέντε

Να αποφεύγονται οι γενικεύσεις που αυθαίρετα μπορούν να οδηγήσουν στην επίρριψη συλλογικών ευθυνών κατά συναδέλφων, εξαιτίας της παρουσίας τους και μόνο για εκδήλωση ανθρώπινης συμπαράστασης, η οποία δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Ν. Μαγνησίας, με αφορμή τη διαθεσιμότητα που τέθηκαν πέντε Αστυνομικοί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διότι συμπαραστάθηκαν, χθες, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στον διοικητή του Τμήματος Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος προφυλακίστηκε για συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με ομόφωνη απόφαση, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Μέλη της Ενώσεώς μας και μη, αστυνομικοί εν ενεργεία και μη, πέραν και των λοιπών παραβρεθέντων πολιτών, μετέβησαν μεμονωμένα και με δική τους πρωτοβουλία για λόγους καθαρά ανθρώπινης και όχι «συντεχνιακής» συμπαράστασης προς τον ανωτέρω.

Η Ένωσή μας, η Διοίκηση και τα μέλη της, εμπιστεύονται απόλυτα και στηρίζουν τους Θεσμούς και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, η οποία θα αποφανθεί αμερόληπτα και αντικειμενικά για τις τυχόν τελεσθείσες πράξεις και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ταυτόχρονα, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε, ότι πρέπει να τηρούνται οι δέουσες αποστάσεις και να αποφεύγονται οι γενικεύσεις που αυθαίρετα μπορούν να οδηγήσουν στην επίρριψη συλλογικών ευθυνών κατά συναδέλφων, εξαιτίας της παρουσίας τους και μόνο για εκδήλωση ανθρώπινης συμπαράστασης, η οποία δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα».

http://www.magnesianews.gr