Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο οικονομικός και θεσμικός κατήφορος των ενστόλων... δεν έχει τελειωμό!!!!

Με θλίψη διαπιστώνουμε πως ο οικονομικός και θεσμικός κατήφορος στον οποίο έχουν ολισθήσει οι κυβερνητικοί εταίροι τους Έλληνες Αστυνομικούς είναι δίχως τελειωμό...
Η οικονομική μας κατάσταση ξεπέρασε τα όρια της εξαθλίωσης και όμως... αρχίζουν ήδη διαρροές πως επίκειται και νέα μείωση των μισθών των ενστόλων !!!
Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ ανοίγει τον δρόμο στην σύντομη και ουσιαστική κατάργηση του, υποσκάπτοντας και την ίδια την βιωσιμότητα του, ωθώντας σε πρόωρη παραίτηση χιλιάδες συναδέλφους μας.
Το Ίδρυμα Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποτέλεσε αρωγό σε δύσκολες στιγμές συναδέλφων οδηγείται προς κατάργηση.
Το Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ αντί να αναθεωρήσει άρδην την παλιότερη απόφαση του για την χορήγηση του εφάπαξ στα 31 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, προτείνει την χορήγηση του στα 30 χρόνια ! Δεν αξίζει η μελάνη που έριξαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις τόσο καιρό για να φτάσουμε σήμερα να επιχαίρει το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ για την δήθεν ικανοποίηση στα πάγια αιτήματα μας.
Δυστυχώς είναι εμφανής η αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος μας να αλλάξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η στάση της πολιτείας απέναντι στα αιτήματα μας είναι προκλητικά ανάλγητη και με την τακτική της έχει καταφέρει να οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων στην εξαθλίωση και είναι γνωστό πως ο εξαθλιωμένος είναι αδύναμος να αντιδράσει καθώς αγωνίζεται μόνο για την επιβίωση του.
Η συνειδητοποίηση της πραγματικής μας θέσης στην κοινωνία και η συλλογική μας δράση είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρχει ελπίδα....
O αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, συνεχίζεται...
 
                           ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Αξιωματικών - Ανθυπαστυνόμων Κεντρικής Μακεδονίας