Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σοβαρή και υπεύθυνη η στάση της Ένωσης Θεσσαλονίκης.

  Η Διοίκηση της Ένωσης λόγω του ζητήματος για το οποίο σας ενημέρωσε, με το πρόβλημα που έχει προκύψει με  τη μη σωστή καταστατική λειτουργία της Τριμελής Ελεγκτικής Επιτροπής, έπειτα από την έγκριση της Ταμειακής Κατάστασης Διαχείρισης από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ υπενθυμίζει και γνωρίζει, σε όλα τα μέλη της, ότι:
-Το Πόρισμα του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και το δέχονται, ανεπιφύλακτα,όλες οι δημόσιες αρχές και υπηρεσίες, πόσο μάλλον τα όργανα μίας συνδικαλιστικής ένωσης σωματείου. Ο ορκωτός λογιστής είναι ένα ανεξάρτητο όργανο, απόλυτα εξειδικευμένο, να προβαίνει σε οικονομικούς ελέγχους και να εκδίδει γνωματεύσεις, υψηλού κύρους και αποδοχής.
-Η Ελεγκτική Επιτροπή, εδώ και εννέα (9) μήνες περίπου, δεν έχει προσέλθει στα γραφεία της Ένωσης  για τακτική συνεδρίαση,  προκειμένου να ασκήσει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού,  που είναι περιορισμένα και αφορούν μόνο την οικονομική διαχείριση της Ένωσης. Έτσι δηλαδή, παρουσιάζεται μία ωμή καταστρατήγηση του Καταστατικού της, που πρέπει να αντιμετωπιστεί και δυστυχώς κάποιοι είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι. Ανώτατο όργανο, σε κάθε περίπτωση, είναι η Γενική Συνέλευση, που αποφασίζει για ό,τι αφορά τα ανωτέρω ζητήματα και αποφασίζει σχετικά, βάσει και των σχετικών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
-Το Διοικητικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 20 εδάφιο Α’ διοικεί την Ένωση και αποφασίζει σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια που συμβάλλει στην υλοποίηση των καταστατικών σκοπών  της.
-Εδώ και 19 έτη περίπου, που έχει συσταθεί το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ενώσεις το σχετικό βιβλίο συνεδριάσεων της Ελεγκτικής Επιτροπής διατηρείται και κρατείται από το Προεδρείο Διοίκηση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δεοντολογία  και είναι, πάντοτε, στη διάθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, για την εγραφή τήρησή του, όταν αυτή βέβαια συνεδριάζει.  Αυτή η απολύτως νόμιμη διαδικασία, ακολουθείται πιστά και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αλλά και από όλες τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ελλάδας, εδώ και πολλά έτη. Η Ελεγκτική Επιτροπή,  όπως ορίζουν ρητά, ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια οι διατάξεις του Καταστατικού συνεδριάζει τακτικά κάθε εξάμηνο και έκτακτα,  μόνο όταν καλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ή τον Πρόεδρο της. Μέχρι και σήμερα (20/01/2013), ο Πρόεδρος της, σε ουδεμία έγγραφη ή έστω, προφορική, ειδοποίηση έχει προβεί για οποιαδήποτε συνεδρίαση της και έλεγχο. Εξάλλου, πρώτη φορά στα χρονικά, παρουσιάστηκε αυτό το ζήτημα πρόβλημα και έτσι η Ένωση, αποφασιστικά, ανέλαβε την πρωτοβουλία και απευθύνθηκε στον Ανεξάρτητο Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή και έλυσε, άμεσα, το θέμα αυτό.
-Γενικά ουδέποτε η Ελεγκτική Επιτροπή, δεν έχει υποβάλλει μέχρι σήμερα, κανένα έγγραφο αίτημα, όσον αφορά το λειτουργικό της ρόλο και τα νόμιμα καθήκοντά της. Αποτέλεσμα, είναι, ανάμεσα σε όλα τα άλλα θεσμικά και εργασιακά προβλήματα που έχει...
 
www.eayth.gr