Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

"ALA CARD" επικλήσεις του ΤΕΑΠΑΣΑ.....!!!!!

 Οι δυσμενείς εξελίξεις γύρω από τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ οδηγούν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΠΑΣΑ -ανάμεσα στα άλλα επιχειρήματα του για την εξαίρεση μας από την νέα τεχνική βάση - να επικαλείται τα στοιχεία από τις  τελευταίες αναλογιστικές μελέτες που εκπονήθηκαν  κατόπιν παραγγελίας του Ταμείου - από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - και εντολής της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και παρεδόθησαν σε αυτήν τον μήνα Οκτώβριο του 2012 .
Οι μελέτες αυτές  δείχνουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ΤΕΑΠΑΣΑ  και τηνεπάρκεια της ταμειακής του ρευστότητας, χωρίς να είναι απαραίτητες- αναγκαίες οι προαναφερόμενες ποσοστιαίες μειώσεις στα χορηγούμενα εφάπαξ βοηθήματα.  

Όμως οι αναλογιστικές μελέτες αυτές έδειξαν και κάτι άλλο, που δυστυχώς το Ταμείο αποκρύπτει ,δεν λαμβάνει υπόψη του στις προτάσεις του και προτείνει άλλα.

Ποιο είναι αυτό η κατάργηση των 31 ετών η των 30 ετών (σήμερα) για την χορήγηση του εφάπαξ και η χορήγηση αυτού με λίστα ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και την ημερομηνία διαγραφής  και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του ασφαλιστικού Νόμου.

Η ala card αυτή επίκληση των συμπερασμάτων και προτάσεων των δικών του αναλογιστικών μελετών προφανώς δημιουργεί ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της διατήρησης της προϋπόθεσης των 31 η 30 ετών από την έξοδο από την σχολή η ασφαλιστικών εισφορών και  σαφώς αποδυναμώνει τους ισχυρισμούς όλων μας για εξαίρεση από την νέα τεχνική.    


Α.Σ.Π.Α