Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πρόταση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. για αλλαγή της νομικής μορφής ιδρύματος εξοχών της ΕΛ.ΑΣ.


Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2012
-
Προς : Τον Πρόεδρο Ιδρύματος Εξοχών
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κύριε Πρόεδρε,
Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, οι Ομοσπονδίες μας είχαν αναθέσει σε καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για την αλλαγή της νομικής μορφής του Ιδρύματος, από Νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, προκειμένου να διασφαλιστούν τα αποθεματικά του από πιθανή μελλοντική πράξη απομείωσης των χρημάτων μας.
Η μελέτη αυτή μας παραδόθηκε και σας την κοινοποιούμε προκειμένου να λάβετε γνώση ώστε να συγκαλέσετε άμεσα το Δ.Σ. του Ιδρύματος και να τεθεί αυτή υπόψη των μελών του προκειμένου να αποτελέσει βάση συζήτησης με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ιδρύματος.
Σας επισημαίνουμε ότι ήδη και το 3ο Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (αρ. πρωτ. 8025/1/5-α, από 22/9/2012), εκφράζει τη θέση ότι «απαιτείται η μετατροπή της νομικής του μορφής προκειμένου να μην υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου 1611/1950 του οποίου οι ρυθμίσεις θέτουν περιορισμούς στη διαχείριση της περιουσίας του».
Παρακαλούμε, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. να κληθούν οι Ομοσπονδίες μας ώστε να εκφράσουν τις θέσεις τους και να συμβάλλουν στη λήψη της επωφελούς για όλους μας απόφασης.

http://www.poaxia.gr