Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

"Ακροβασίες"...πάνω στον τρόπο υπολογισμού και καταβολής του εφάπαξ





Σύμφωνα με το Νόμο, μέχρι 31-12-2012 πρέπει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να εκδώσει Υπουργική Απόφαση - κατόπιν πρότασης του ΤΕΑΠΑΣΑ - για τον νέο τρόπο υπολογισμού και καταβολής (κατάργηση του 31) του εφάπαξ.
Το ΤΕΑΠΑΣΑ προς τους κοινωνικούς εταίρους του Ταμείου έστειλε στις 6/12/2012 έγγραφο με το οποίο ζητούσε από αυτούς τις προτάσεις τους πάνω στο θέμα αυτό.
Όμως από την πλευρά  της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης (ΠΟΑΣΥ) το σοβαρό αυτό θέμα - σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΣΠΑ- παραπέμπετε στις "καλένδες" και η όποια πρόταση της προς το Ταμείο θα δοθεί για μετά την νέα χρονιά!!!!!, αφού η εμπεριστατωμένη πρόταση της οικονομικής επιτροπής της ΠΟΑΣΥ, δεν υιοθετήθηκε από το δ.σ της.
Και το Ταμείο  και ο Υπουργός θα περιμένουν την ΠΟΑΣΥ;;;;η θα εκδοθεί η απόφαση τους και θα αποφασίσουν - για μια ακόμη φορά για μας χωρίς εμάς!!!!!!!!
Όλοι θυμόμαστε εξάλλου το περίφημο 31, πως πάρθηκε η απόφαση  και ποια η στάση των συνδικαλιστών, μια απόφαση που ακόμη και σήμερα δεν έχει αλλάξει παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος.
Πάντως η δικαίωση έρχεται και μέσα από την αναλογιστική μελέτη που έγινε κατά παραγγελία του ΤΕΑΠΑΣΑ και για λογαριασμό του ΤΕΑΠΑΣΑ και λίγο πολύ εισηγείται την κατάργηση του 31 και την καταβολή του εφάπαξ προσαρμοσμένη στο ασφαλιστικό χρόνο και Νόμο, ενώ το διοικητικό "κατεστημένο" του Ταμείου "περί άλλων τυρβάζει" και "ακροβατεί" ανάμεσα σε θέσεις - προτάσεις που δεν υπάρχουν μέσα στην αναλογιστική μελέτη και αυτό μας κάνει ακόμη πιο δύσπιστους.

Α.Σ.ΠΑ.