Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Απεργία Ζήλου» :Η νέα μορφή συνδικαλιστικού αγώνα που σκέφτονται οι αστυνομικοί


Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2012

-
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  14/11/2012
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 138/2012
ΠΡΟΣ:Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Συνάδελφοι,
Η Ένωσή μας αποφάσισε, ερευνώντας νέους τρόπους αντίδρασης λόγω των νέων εξοντωτικών μέτρων,να προτείνει στην Ομοσπονδία μας, τη διερεύνηση για νέα μορφή συνδικαλιστικού αγώνα με την «απεργία ζήλου».
Συγκεκριμένα, όπως πραγματοποιήθηκε παλαιότερα και με άλλους κλάδους εργαζομένων, προκειμένου να προωθήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας και εξαιτίας της φύσης της εργασίας μας, που απαιτεί συνεχή μαςπαρουσία και εργασία 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς την αναγνώριση του επικίνδυνουκαι ανθυγιεινού της εργασίας μας, μπορούμε με τη νέα μορφή αγώνα απλά να ασκούμε τα καθήκοντά μας με μεγαλύτερη επιμέλεια και σχολαστικότητα, με ό,τι αυτό συναπάγεται. Αυτή η μορφή αγώνα θα μπορούσε να εμφανιστεί σε πολλές Υπηρεσίες, όπως η έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων, οι επιδόσεις δικογράφων, οι τροχονομικοί έλεγχοι, οι έλεγχοι καταστημάτων, η εξέταση καταγγελιών που αφορούν πταισματικές παραβάσεις ή παραβάσεις που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. κτλ.
Παρακαλούμε όπως και με τη βοήθεια του νομικού συμβούλου εξετάσετε το ενδεχόμενο αυτής της μορφής αγώνα, προκειμένου να βελτιώσουμε την άσχημη κατάσταση των εργασιακών και οικονομικών μας αιτημάτων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ              ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 
http://www.eayth.gr