Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Ένωσης Θεσσαλονίκης με τον Διευθυντή Ασφαλείας για τα προβλήματα του προσωπικού


Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012
-Το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ,σήμερα 26/11/2012, συνάντηση με το Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο κ. Αθηναγόρα ΠΑΖΑΡΛΗ, στην οποία αναπτύχθηκαν λεπτομερώς και διαξοδικώς όλα τα προβλήματα του προσωπικού της ανωτέρω Διεύθυνσης, καθώς και γενικότερα θέματα λειτουργίας των Υπηρεσιών ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
Από πλευράς της Ένωσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε  σε πολύ καλό ενωτικό και συναδελφικό κλίμα,  επισημάνθηκαν δύο (2) κυρίως ζητήματα, που αναπτύχθηκαν, εκτός των υπόλοιπων που έλαβε γνώση ο κ. Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης:
1) Η πιστή εφαρμογή του ωραρίου εργασίας, όπως αυτό ρητά προβλέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001 και των σχετικών διαταγών του Α.Ε.Α. Από την Ένωση ειδικότερα ενημερώθηκε ο κ. Ταξίαρχος, σχετικά με τα ζητήματα  για την κανονική ανακοίνωση της υπηρεσίας της επομένης ημέρας, για τη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων, για τη μη υπέρβαση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, για τη μη διάθεση σε υπηρεσία σε δύο συνεχόμενα νυχτερινά ωράρια 22:00 - 06:00 κτλ.  Έτσι, ειδικά για τα Τμήματα Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, αλλά και για τις κεντρικές Υπηρεσίες της ανωτέρω Διεύθυνσης, η Ηγεσία ενημέρωσε, ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες, για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού.

2) Το πρόβλημα με τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στα οποία, κατά παρέγκλιση των διατάξεων του άρθρου 66 του Π.Δ. 141/1991, από τις οποίες ρητά απαγορεύεται η κράτηση υποδίκων και καταδίκων, που αυτή πρέπει να πραγματοποιείται από τις Υπηρεσίες Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης και όχι από τα κρατητήρια της Αστυνομίας. Η Ένωση, με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες περαιτέρω ενέργειες, για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                               ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ