Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Με δικά τους έξοδα μετακινούνται Αστυνομικοί που καλούνται ως μάρτυρες ενώπιον δικαστηρίων


--ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:800/8/3β

Προς:1) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.
Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ
2) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Α.Ε.Α.
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Διευθύντρια Δ/σης Οικονομικών Α.Ε.Α.
Ταξίαρχο κα Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Εμφάνιση Αστυνομικών ενώπιον δικαστηρίων»

Κύριε Αρχηγέ,

Μείζον θέμα έχει προκύψει όπως καταγγέλλουν μια σειρά Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας (υπ' αριθ. 503/1/3 από 12/11/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Γρεβενών και υπ' αριθ. 381Α/2012 από 20/10/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Σερρών) λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων είτε από την παγία προκαταβολή των Αστυνομικών Υπηρεσιών είτε από τις κατά τόπου Εισαγγελίες Εφετών, των συναδέλφων μας που καλούνται με κλήτευση ως μάρτυρες σε διάφορες ποινικές υποθέσεις στα Εφετεία της Χώρας μας.
Αποτέλεσμα είναι οι συνάδελφοί μας να υποχρεώνονται να μεταβαίνουν με δικά τους έξοδα επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αναμένοντας στο απώτερο μέλλον την επιστροφή των εξόδων που έχουν ήδη υποστεί (εισιτήρια μετάβασης – διαμονή, κ.λ.π.).

Κύριε Αρχηγέ,

Σας καλούμε να παρέμβετε στις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα από τις κατά τόπους δικαστικές αρχές ως άλλωστε προβλέπεται και από την κείμενη Νομοθεσία και έως ότου αυτό καταστεί δυνατόν να δοθεί σαφής εντολή στους διαχειριστές των Αστυνομικών Υπηρεσιών να καλύπτουν αυτά κατά το προβλεπόμενο ποσοστό, από τις παγίες των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε διαφορετική περίπτωση να ληφθεί μέριμνα από την υπηρεσία για μετακίνηση του αστυνομικού προσωπικού με υπηρεσιακά οχήματα για τις περιπτώσεις εμφάνισής των ενώπιον των δικαστηρίων.

www.poasy.gr