Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΑΣΥ:Αγώνας για τη διασφάλιση των οφειλών στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.


Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2012
-
Συνεδρίασε χθες 28-11-2012 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα που αφορούσε τη λειτουργία του Ταμείου ΤΕΠΑΣΑ και το ζέον ζήτημα της εισροής εσόδων από τους κοινωνικούς πόρους (ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, εισιτήρια αγώνων, κ.λ.π.). Στη συνεδρίαση κλήθησαν και παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης ΦΛΗΡΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομοτεχνικών Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ και ο Πρόεδρος του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κ. Νικόλαος ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ.
Επειδή η αποπνικτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει απαιτεί την επιτάχυνση των προσπαθειών και τη μεγιστοποίηση των ενεργειών του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος, αλλά πρωτίστως των αρμόδιων Υπηρεσιακών παραγόντων με στόχο την εξάλειψη εκκρεμοτήτων στην εισροή εσόδων και την αποσόβηση αδύναμων διαδικασιών εντοπισμού, καταλογισμού και είσπραξης δικαιουμένων οφειλών, κατατέθηκαν εύλογες, αιτιολογημένες, περιεκτικές αλλά και αιχμηρές τοποθετήσεις που απαιτούσαν ρητές και ξεκάθαρες διασαφηνίσεις.


Οι εργασίες ανέδειξαν μια σειρά προβλημάτων αλλά και υπάρχουσες αδυναμίες στο ΤΕΑΠΑΣΑ οι οποίες επισημάνθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση από το Προεδρείο στους παρισταμένους Υπηρεσιακούς παράγοντες. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε και τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου, τόσο για τον εντοπισμό συμβάσεων που δεν έχουν γνωστοποιηθεί, όσο στο να καθίστανται ισχυρές και άμεσα καταβληθείσες οι απαιτήσεις από τους υπόχρεους των κοινωνικών πόρων που μετέρχονται νομικών τεχνασμάτων για να υπεκφεύγουν.

Μετά από όσα παρατέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε σε τρία μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας με τη συνδρομή του Νομικού της Συμβούλου, την περαιτέρω ενδελεχή εξέταση του ζητήματος που απασχολεί όλους τους συναδέλφους, για την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη αποκρυστάλλωση της κατάστασης, ώστε και να παράσχουμε τη συμβολή μας στην επούλωση των αδυναμιών αλλά και στην αποκατάσταση αυτών.

Η Ομοσπονδία στα πλαίσια της δράσης της είναι υποχρεωμένη να αναδείξει τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί του συγκεκριμένου θέματος και εφόσον είναι αναγκαίο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών της και με ένδικα μέσα.


http://www.poasy.gr