Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η Ένωση Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον Διευθυντή Αστυνομίας...!!!!!!

Ξιφουλκεί με πολεμικού χαρακτήρα ανακοίνωση η Ένωσης Θεσσαλονίκης κατά του τοπικού αστυνομικού διευθυντή, στον οποίο καταλογίζει αδιαφορία για τα προβλήματα των αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή της αρμοδιότητας του.
Ακολουθεί η ανακοίνωση :


Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2012
-ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 144/2012
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   19/11/2012

ΘΕΜΑ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ, ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΣΧΕΤ.: ΝΟΜΟΣ 1264/1982

Η Ένωσή σας γνωρίζει ότι από την 18/10/2012 με το υπ’ αρίθ’ 120/2012 από 18/10/2012 έγγραφο προς τον κ. Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει επίσημη συνάντηση του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της μαζί του, προκειμένου να γίνει ενημέρωση – συζήτηση για τα θέματα αστυνόμευσης της περιοχής μας, καθώς και για τα προβλήματα του προσωπικού της ανωτέρω Διεύθυνσης. Σύμφωνα με την το άρθρου 16 του Ν. 1264/1982 «Δημοκρατία στους τόπους εργασίας» και ειδικότερα στην παράγραφο 4 ρητά και χωρίς καμία ασάφεια ορίζεται ότι: «ο εργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του έχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή του τουλάχιστο μια φορά το μήνα και να μεριμνά για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους ή την οργάνωσή τους», ενώ εξάλλου στο άρθρο 30Α του ίδιου Νόμου, καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία και οργάνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων, σύμφωνα βέβαια και με το άρθρο 23 του Συντάγματος.

Δυστυχώς όμως, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλουμε ότι, ενώ έχει παρέλθει μέχρι και σήμερα 19/11/2012 χρονικό διάστημα που έχει ξεπεράσει τον έναν μήνα, δεν έχουμε λάβει ουδεμία ειδοποίηση, έγγραφη ή προφορική, για τη διεξαγωγή αυτής της συνάντησης με τον κ. Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, που όπως φαίνεται δεν εφαρμόζει  την ανωτέρω δεσμευτική  διάταξη νόμου, ο οποίος αποτελεί και των εκπρόσωπο της Διοίκησης του Σώματος, για το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
Εξάλλου, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Ένωσή μας έχει προβεί σε αρκετές έγγραφες επισημάνσεις για τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την  Ελληνική Αστυνομία γενικότερα στην περιοχή μας, όπως ενδεικτικά αναφέρουμε α) την 22/10/2012 για παράτυπη ανάκληση κανονικών αδειών του προσωπικού της περιοχής μας,  β) την 01/11/2012 για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με καταστρατηγήσεις του ωραρίου του αστυνομικού προσωπικού  της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2012, γ) την 06/11/2012 προς τον ίδιο τον κ. Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις προσωπικού των Αστυνομικών Τμημάτων Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, (για την οποία λάβαμε βέβαια έγγραφη απάντηση από τον ανωτέρω, χωρίς να υπάρχει όμως οποιαδήποτε περαιτέρω επαφή και επικοινωνία μαζί του), καθώς και άλλες μικρότερης σημασίας, σύμφωνα πάντα με την υπηρεσιακή και συνδικαλιστική δεοντολογία. Οπότε κρίνεται ότι η συνάντηση ήταν και είναι αναγκαστική για την ανάπτυξη και επίλυση των ζητημάτων.
Έτσι, σε κάθε περίπτωση, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που εκπροσωπεί περίπου 3.500 μέλη - Αστυνομικούς του Νομού Θεσσαλονίκης, σας καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του ανωτέρω εκπροσώπου της Φυσικής Ηγεσίας και αναμένουμε την σχετική απάντηση σας, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΠΡΟΣ:
1)   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2)   ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
3)   ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΙΝ.:
1)    Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2)    ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
http://www.eayth.gr