Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των αστυνομικών για τις συνεχείς μετακινήσεις τους


-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 309/13/15ε

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτηκ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
5) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Προβλήματα που ανακύπτουν από τις μετακινήσεις των διμοιριών υποστήριξης»
Κύριε Αρχηγέ,
Με τα υπ' αριθ. 525/12 από 23/10/2012, υπ' αριθ. 4/2012 από 24/10/2012, Δ.Υ. από 23/10/2012, 800/10/2 από 03/11/2012 έγγραφά τους (επισυνάπτονται), οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Πιερίας, Φθιώτιδας και Λάρισας αναφέρονται διεξοδικά και εμπεριστατωμένα στις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Α.Δ. Ροδόπης, Πιερίας, Φθιώτιδας και Λάρισας, εξαιτίας των συχνών μετακινήσεων προσωπικού προς ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Δράμας – Κέντρο παράνομων μεταναστών στο Παρανέστι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Βέροια, Σέρρες, Τέμπη κλπ), καθώς και στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι που επανδρώνουν τις διμοιρίες υποστήριξης, με συνεχή παραβίαση των διατάξεων για το χρόνο εργασίας (Π.Δ. 394/2001) και τη διαμονή σε ξενοδοχεία που σε αρκετές περιπτώσεις δεν πληρούν τις συνθήκες υγιεινής διαβίωσης.

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ομοσπονδία έχει κατ' επανάληψη αναδείξει το ζήτημα των συχνών μετακινήσεων Αστυνομικών Δυνάμεων που προκαλούν την αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, για τον τρόπο που αυτές διατάσσονται και παρακαλούμε για την έγκαιρη γνωστοποίησή τους.

Επειδή όμως τελευταία η τακτική αυτή τείνει να είναι καθημερινό φαινόμενο παρακαλούμε, όπως με παρέμβασή σας το όλο ζήτημα τύχει θετικής αντιμετώπισης, με περιορισμό των μετακινήσεων αυτών στις απολύτως αναγκαίες, με ταυτόχρονη εξασφάλιση των συναδέλφων μας από κάθε άποψη, με έγκαιρη έκδοση των διαταγών από πλευράς του Α.Ε.Α. και ικανοποίηση των αιτημάτων των ανωτέρω Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας.

www.poasy.gr