Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία για τις μετακινήσεις των διμοιριών με υπεραπασχόληση του αστυνομικού προσωπικού


poasy
Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 309/13/14β
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
         Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
         3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
             κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
         4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Καταγγελία για τις μετακινήσεις των διμοιριών με υπεραπασχόληση του αστυνομικού προσωπικού»
  Κύριε Υπουργέ,
  Από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και Θεσσαλονίκης λάβαμε τα επισυναπτόμενα υπ' αριθ. 117/12-10-2012 και 119/12-10-2012 έγγραφα στα οποία καταγγέλλεται η καθημερινή υπεραπασχόληση των διμοιριών αλλά και άλλων υπηρεσιών (Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης), η μη ανακοίνωση της υπηρεσίας την 14.00 ώρα που προβλέπεται από το Π.Δ. 394/2001, η ανάκληση των ημερήσιων αναπαύσεων, ως και η ξαφνική αλλαγή της υπηρεσίας ακόμη και μετά την ανακοίνωσή της σε καθημερινή σχεδόν βάση.
  Στην παράγραφο 4 του άρθρο 1 του Π.Δ 394/2001, ρητά και ξεκάθαρα προβλέπεται ότι «σε κάθε περίπτωση ο επιπλέον χρόνος υπολογίζεται στην διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης».

  Η τήρηση των θεσμικά κατοχυρωμένων διατάξεων για την εργασία του αστυνομικού προσωπικού δεν υπόκειται σε καθεστώς διακριτικής ευχέρειας και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από τη Διοίκηση.
  Ταυτόχρονα οι ανωτέρω Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, αναφέρονται στις συχνές και αιφνιδιαστικές μετακινήσεις των διμοιριών προς ενίσχυση του κέντρου λαθρομετανάστευσης της Α.Δ. Κορινθίας (Δ.Α.Ε.Α), καθώς και της ενίσχυσης των κέντρων λαθρομεταναστών στη Θράκη, στα γήπεδα, στα δικαστήρια, στους προς φύλαξη στόχους κλπ, με αποτέλεσμα την καταπόνησή τους και την εξάντλησή τους σωματικά και ψυχικά από αυτού του είδους αντιμετώπισής τους.
  Κύριε Αρχηγέ,
  Η Ομοσπονδία έχει κατ' επανάληψη αναδείξει το ζήτημα των συχνών μετακινήσεων Αστυνομικών Δυνάμεων που προκαλούν την αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, για τον τρόπο που αυτές διατάσσονται.
  Επειδή όμως τελευταία η τακτική αυτή τείνει να είναι καθημερινό φαινόμενο, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας το ζήτημα τύχει συνολικά θετικής αντιμετώπισης με ταυτόχρονη απαρέγκλιτη τήρηση των οριζομένων από το Π.Δ. 394/2001, αναφορικά με την αφαίρεση των ωρών υπερεργασίας των απασχολούμενων στις διμοιρίες συναδέλφων από τον προβλεπόμενο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, την έγκυρη ανακοίνωση της υπηρεσίας και της μη μεταβολής αυτής, τη μη ανάκληση των ημερήσιων αναπαύσεων, κ.λ.π. .
ypografes-poasy
attiki_12-10-12
thessaloniki_12-10-12a
thessaloniki_12-10-12b