Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τρία σε ένα τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων



-Στην ομογενοποίηση και, εν συνεχεία, στη συνένωση των τριών Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προχωρώντας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στην καταγραφή του ύψους τόσο των κοινών επιβαρύνσεων των μερισματούχων όσο και των κοινών παροχών....
Μέσα στις προθέσεις του ΥΠΕΘΑ είναι η εφαρμογή ενός κοινού Μηχανογραφημένου Διπλογραφικού Συστήματος Λογιστικής Παρακολούθησης και για τα τρία Μετοχικά Ταμεία, προκειμένου η εξαγωγή των αποτελεσμάτων και οι οικονομικές καταστάσεις να έχουν την ίδια μορφή. Ο νέος φορέας, που θα προκύψει μέσα από τις παραπάνω διαδικασίες συνένωσης των ΜΤΣ, ΜΤΑ και ΜΤΝ, θα ονομάζεται ενιαίο Μετοχικό Ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων, στην αρμοδιότητα του οποίου θα περάσει σταδιακά το σύνολο των παραπάνω υπηρεσιών που αφορούν στους αποστράτους. 

Κινητοποιήσεις 

Να σημειώσουμε πως ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει δώσει εντολή για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου λογαριασμού γιο το Βοήθημα Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της καταβολής του βοηθήματος εντός των δυνατοτήτων του Ταμείου. Επίσης, έχει αποφασιστεί η συγκρότηση μίας επιτροπής,  η οποία μελετά τις προτάσεις των Ταμείων, των Γενικών Επιτελείων, τις υπάρχουσες αναλογιστικές μελέτες και τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί από τις Ενώσεις Αποστράτων, προκειμένου το αργότερο έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος να υποβάλει συγκεκριμένα μέτρα και «oδικό χάρτη», για την εξυγίανση και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων. Την ίδια στιγμή, πάντως, η δυσαρέσκεια μεταξύ των φορέων που εκπροσωπούν τους αποστράτους για τις συνεχείς μειώσεις στο μερίσματα τους αυξάνεται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα την ερχόμενη Τρίτη να ξεκινά νέος γύρος κινητοποιήσεων. 

Συγκεκριμένα, μέλη φορέων αποστράτων πρόκειται να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία, στη 1 μετά το μεσημέρι, έξω από το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, διαδηλώνοντας, μεταξύ άλλων, και ενάντια στις νέες περικοπές των συντάξεων τους.