Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η ανακοίνωση της Ένωσης Θεσσαλονίκης για την Εισαγγελική παρέμβαση για την καταστρατήγηση ωραρίου



-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  12/10/2012    
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 118/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωρίζουμε ότι, έπειτα από την υπ’ αρίθ’  104/2012 εξώδικη πρόσκληση – διαμαρτυρία  -  δήλωσή μας προς την Πολιτική και τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινοποίηση αυτής στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, σχετικά με τις καταστρατηγήσεις του ωραρίου εργασίας των συναδέλφων καθώς και τη μη εφαρμογή του άρθρου 22 του Ν. 3938/2011,  που αναφέρεται στην παροχή υπηρεσιών από μέλη της Ένωσής μας σε ιδιώτες με την καταβολή ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου, με εντολή του κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ. Ποιν. Δ, η οποία μάλιστα θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα Πρωτοδικών και θα κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της Διοίκησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης σχετικά.

Ήδη, μέλη του Προεδρείου, καθώς και εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στην Π.Ο.Α.Σ.Υ. έχουν έρθει σε επικοινωνία και έτσι έχουν κατατεθεί αιτήσεις λήψης αντιγράφων υπηρεσιών προς διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, προκειμένου να βρίσκονται στην κατοχή της Ένωσης θεωρημένα αντίγραφα υπηρεσιών, στα οποία αποδεικνύονται οι καταστρατηγήσεις και παρατυπίες της Διοίκησης των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 και των σχετικών διαταγών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,  σχετικά με το ωράριο εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού, όπως π.χ. 1) με την αυθαίρετη ανάκληση των ημερήσιων αναπαύσεων, 2) τη μη κανονική και ορθολογική χορήγησή τους, 3) καθώς  και τον μεγάλο αριθμό χρωστούμενων σε αρκετές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, 4) τη διάθεση σε υπηρεσία δύο (2) ή ακόμα και τριών (3) συνεχόμενων νυχτερινών (22:00 έως 06:00) αλλαγών – ωραρίων υπηρεσίας, 5) τη μη εφαρμογή της ρητής και υποχρεωτικής παρέλευσης δεκαέξι (16) ωρών για την ανάληψη νέας υπηρεσίας από τη λήξη της προηγούμενης γι΄ αυτούς που εκτελούν σύστημα υπηρεσίας 8ωρης αλλαγής και δώδεκα (12) ωρών γι΄ αυτούς που εκτελούν σύστημα υπηρεσίας 6ωρης αλλαγής, 6) την αλλαγές στην υπηρεσία της επόμενης ημέρας, ενώ αυτήν έχει ήδη ανακοινωθεί την 14:00 ώρα και έπειτα από αυτήν πολύ αργότερα, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται, 7) τη μη ανακοίνωση της υπηρεσίας της επόμενης ημέρας καθημερινά την 14:00, αλλά πολύ αργότερα, καθώς και άλλων παρατυπιών όπως είναι οι παρατυπίες που πραγματοποιούνται στις μετακινήσεις προσωπικού με τη μη σωστή και πιστή συμμόρφωση στις διατάξεις του Π.Δ. 100/2003 και της κείμενης νομοθεσίας,  (όπως με τη χορήγηση Φύλλων Πορείας, τις προθεσμίες μετακινήσεων, κ.α.).

Συνάδελφοι, σ΄ αυτήν την προσπάθεια της Ένωσής μας και του συνδικαλιστικού κινήματος, με την οποία προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας συμφέροντα από τις παρατυπίες και τις καταστρατηγήσεις της Διοίκησης, που μας οδηγούν στην υπερεργασία και στη δημιουργία προβλημάτων σε προσωπικό, οικογενειακό και υπηρεσιακό επίπεδο και την καταπόνηση όλων σχεδόν των συναδέλφων σωματικά, πνευματικά  και ψυχικά, σας καλούμε να συμπαρασταθείτε και να συνεργαστείτε μαζί μας, ενημερώνοντας, σχετικά για παρόμοια ζητήματα, εμάς τους  εκλεγμένους συνδικαλιστές και, όσοι μπορείτε και επιθυμείτε, να μας προσκομίσετε, ακόμα και έγγραφα στοιχεία, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε στην διαδικασία που μόλις ξεκίνησε και,  όπως φαίνεται, θα έχει πολύ δρόμο και σε δικαστικό, αλλά και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Εξάλλου, για το θέμα αυτό έχουν κατατεθεί και αναφορές στη Βουλή από Βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 

http://www.eayth.gr