Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στα όρια του το προσωπικό από τις αλόγιστες μετακινήσεις και την υπεραπασχόληση



-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 119/2012
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  12/10/2012                  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση δηλώνει και καταγγέλλει ότι σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται όλοι οι υπηρετούντες αστυνομικοί στη Δ.Α.Ε.Θ, καθώς και συνάδελφοι άλλων Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, καθώς οι ανοχές και οι αντοχές τους έχουν ξεπεράσει τα όρια, λόγω των πολλών μετακινήσεων και της υπεραπασχόλησης, προς τον Έβρο, στα γήπεδα άλλων νομών της Β. Ελλάδας και μετακινήσεών  τους ακόμα και στην Αθήνα για τη λήψη μέτρων τάξης.
Η καθημερινή διάθεση τους, με τη μορφή της υπεραπασχόλησης και της  καταχρηστικής χρησιμοποίησής τους, σε διάφορα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, όπως στα δικαστήρια, στους  προς φύλαξη στόχους ως σκοπούς, στα γήπεδα, στις συγκεντρώσεις – συναθροίσεις έχει οδηγήσει στην εξάντλησή τους σωματικά και ψυχικά, καθώς και στην  κάθε δυνατότητα διάθεσης έστω και στοιχειώδους χρόνου στις  οικογένειες τους και στον εαυτό τους.
Αισθάνονται σαν γυρολόγοι που ζουν από πολιτεία σε πολιτεία, που τις περισσότερες φορές, όπως αποδεικνύεται, μετακινούνται χωρίς να χρειάζεται η επέμβασή τους, με μοναδικά αποτελέσματα την υπερκόπωσή τους και το υπερβολικό οικονομικό κόστος που έχει στο δημόσιο, οι μετακινήσεις εκτός έδρας διμοιριών. Εκτός της σωματικής κούρασης, έχουν να αντιμετωπίσουν την ψυχική κούραση, αλλά και τα οικογενειακά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της απουσίας τους  και των οικονομικών προβλημάτων εξαιτίας της "αιμορραγίας" του μνημονίου και των περικοπών των τελευταίων ετών.


Αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και μειωμένες αποδοχές, ένας αντίρροπος συνδυασμός που μόνο προβλήματα γεννά, που δημιουργείται από ένα σκληρό "υπηρεσιακό κατεστημένο" που μόνο απαιτήσεις έχει και μια πολιτική ηγεσία που είναι διατιθεμένη μόνο τις απαιτήσεις της Τρόικας και των Μνημονίων να ικανοποιήσει.

Εμείς ως συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης δηλώνουμε ότι, σε συνεργασία και με την Ομοσπονδία μας την Π.Ο.ΑΣ.Υ., την επόμενη φορά θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση και κινητοποίηση διαμαρτυρίας όλων των συναδέλφων, και θα «εμποδίσουμε» τις αναχωρήσεις των υπηρεσιακών λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους συναδέλφους, και κατά παράβαση βέβαια του Κ.Ο.Κ., των διμοιριών Υ.Α.Τ. και Υ.ΜΕ.Τ. εκτός εδαφικής αρμοδιότητας της Γ.Α.Δ.Θ., εκτός Νομού Θεσσαλονίκης δηλαδή και καταστρατηγώντας το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και το νόμο για τις μετακινήσεις συναδέλφων.
Πρέπει να εφαρμοστεί, επιτέλους το μέτρο, η υπηρεσιακή ισορροπία και να σταματήσουν οι άστοχες μετακινήσεις συναδέλφων, που το μόνο που κάνουν είναι να ζημιώνουν την αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης, να επιβαρύνουν τις δημόσιες δαπάνες και να υποβαθμίζουν περισσότερο τις ζωές των εργαζομένων αστυνομικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  ΘΕΟΦΙΛΟΣ

http://www.eayth.gr