Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στα 510€ μας οδηγούν…….!!!!!!


Στα 510 € θα διαμορφωθούν οι καθαρές αποδοχές για  τον νέο Συνάδελφο μας Αστυφύλακα εάν τελικά ισχύσουν οι φημολογούμενες κλιμακωτές μειώσεις στις αποδοχές μας, που έρχονται με το μνημόνιο 3 (συνημμένος πίνακας).  Μειώσεις πέραν του δέοντος και χωρίς σε αυτές να έχουν συνυπολογιστεί,  η σχεδόν σίγουρη κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας (1.000€) ,της οικογενειακής παροχής  που θα αντικατασταθεί από ένα επίδομα με εισοδηματικά κριτήρια (φέρεται να διαμορφώνεται από 23€ έως και 39€), την αύξηση της φορολογίας λόγω της κατάργησης του αφορολογήτου των παιδιών που αποτελούν πλέον «τεκμήριο» (από 16€ έως 58€ μηνιαίως), την κατάργηση των φοροαπαλλαγών (τόκοι στεγαστικών δανείων , ενοίκιο α  κατοικίας ) κ.λ.π.

Παράλληλα στο τραπέζι έχει μπει η επέκταση της εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις  έξι ημέρες την εβδομάδα χωρίς αμοιβή, η κατάργηση των χρονικών περιορισμών της εναλλάξ πρωινής ή νυκτερινής εργασίας αλλά και η περίφημη ρήτρα απόκλισης που θα προβλέπει τον αυτόματο μηχανισμό νέων περικοπών εάν δεν αποδίδουν τα μέτρα. Και μέσα σε όλα αυτά εντάξετε και μια Αστυνομία που θα λειτουργεί με  μειωμένα κονδύλια για τις λειτουργικές της δαπάνες και  χωρίς νέες προμήθειες για υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τους συνταξιούχους μας συναδέλφους που μετά την νέα περικοπή του μερίσματος του  ΜΤΣ θα κληθούν να «δώσουν» το 3% των μικτών αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης ως επιστροφή (άγνωστο έως πότε) για το εφάπαξ που έλαβαν (από το 1995 και μετά ) καθώς και νέες κλιμακωτές μειώσεις από το 3% έως και το 20% στις συντάξεις τους.   

Την προσεχή λοιπόν Πέμπτη οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι το μήνυμα που θα στείλουμε από την κινητοποίηση που θα διοργανωθεί από την ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα πρέπει να είναι δυνατό. Η μαζική συμμετοχή όλων των Συναδέλφων ενεργεία και συνταξιούχων , από την  Αθήνα και την  επαρχία πρέπει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Τέρμα ο καναπές. Τέρμα η υψηλή κριτική .

Οφείλουμε πρώτιστα στον εαυτό μας να είμαστε εκεί.

Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2012

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ