Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

H θέση της Α.Σ.Π.Α για τα νυχτερινά.....

Από την ημέρα - χρονιά που έγινε η επέκταση των μηνιαίων νυχτερινών ωρών από τις 48 ώρες στις 64 ώρες , αλλά και το δικαίωμα σε αυτά όλων ανεξαιρέτως και όχι μόνο αυτών που εργάζονται σε εναλλασόμενες βάρδιες καθώς επίσηςκαι  οι αξιωματικοί (επί Υπουργίας Πολύδωρα) , άρχισαν κάθε χρόνο να μην επαρκούν οι 16.000.000 προυπολογιζόμενες ώρες ,οι οποίες τελείωναν προς το καλοκαίρι και κάθε έτος ζητούσε το Α.Ε.Α και εγκρίνονταν μετά από πίεση και παζάρια οι επιπλέον 4.000.000 ώρες, έτσι έγινε και την πιο προηγούμενη χρονιά και την προηγούμενη.

Η Α.Σ.Π.Α αλλά και η πλειοψηφία του Σ.Κ είχαν επισημάνει πως η τακτική αυτή με τα νυχτερινά , δεν ήταν βιώσιμη και πως κάποια μέρα θα φτάναμε στην σημερινή εξέλιξη της μη έγκρισης από το ΓΛΚ , των επιλέον ωρών.....όμως φαίνεται πως κάποιοι - με ονοματεπώνυμο και δ/νση - που τους άρεσε η σημερινή θολή κατάσταση.

Η πιο ντόμπρα και σταράτη άποψη είναι αυτή , του να αμοίβονται με "αυξημένη υπηρεσιακή ετοιμότητα " - νυχτερινά μόνο αυτοί που εργάζονται πραγματικά νυχτερινές ώρες (από 22.00 μέχρι και 06.00) και να επαναπροσδιορσθεί το "πλαφόν" στις 48 ώρες μηνιαίως , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που για πραγματικά ειδικές υπηρεσιακές ανάγκες θα παίρνουν επιπλέον ώρες.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα παρότι είχαμε πείσει την Πολιτική Ηγεσία για τα παραπάνω , η στάση της Φυσικής Ηγεσίας είναι αρνητική και αυτό προκύπτει ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν προωθήθηκε η συγκεκριμένη ρύθμιση για υπογραφή.........!!!

Αυτοί λοιπόν που έφτασαν τα πράγματα εδώ , αυτοί πρέπει και να χρεωθούν και το κόστος των παραπάνω ωρών , εφόσον δεν μπόρεσαν να τα εξασφαλίσουν από τον κρατικό προυπολογισμό.

Α.Σ.Π.Α


"Δεν διαθέτουν κονδύλια ούτε για την αποζημίωση της νυχτερινής μας εργασίας!
  Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν εγκρίθηκαν οι συμπληρωματικές πιστώσεις των 11.720.000 € προκειμένου να καλυφθεί η προκαλούμενη δαπάνη τρέχοντος έτους από την αιτούμενη αύξηση του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης !
  Δεν χωρά καμία αμφιβολία πλέον ότι αν δεν αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε τις καταστροφικές αποφάσεις που λαμβάνονται δήθεν για τη σωτηρία μας, στο τέλος θα αναγκαστούμε να βγούμε στη ζητιανιά για να ζήσουμε!"

www.poasy.gr