Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή προς διευθυντή Ασφάλειας για παραβίαση ωραρίου κι έκθεση σε κίνδυνο ..!!!!

"Κύριε Ταξίαρχε.

Σας γνωρίζουμε ότι, ως Ένωση η οποία έχει σκοπό την προστασία και την βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της, αλλά και την αναβάθμιση και την προβολή του έργου των Αστυνομικών προς την κοινωνία γενικότερα, στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης Θεσσαλονίκης παραβιάζεται το ωράριο εργασίας των συναδέλφων - μελών μας σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος της απόδοσής τους και τηςσωματικής ακεραιότητάς τους.
Συγκεκριμένα:

-Διατάζονται οι συνάδελφοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα να εκτελούν νυχτερινή υπηρεσία κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00, σε δύο (2) ή ακόμα και σε τρεις (3) συνεχόμενες αλλαγές - βάρδιες, και σε μόνιμη τακτική - σταθερή επαναλαμβανόμενη βάση, κατά παράβαση των ανωτέρω σχετικών.

-Οφείλονται αρκετές ημερήσιες αναπαύσεις - ρεπό, στο σύνολο του προσωπικού και οι περισσότεροι συνάδελφοι λαμβάνουν μόνο (1) ρεπό, ανά δεκαπενθήμερο ή ακόμα και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


-Αρκετές υπηρεσίες συναδέλφων που εκτελούνται ανά οχτάωρη βάση, ξεκινούν πριν την παρέλευση δεκαέξι ωρών από τη λήξη της προηγούμενης υπηρεσίας, κατά παράβαση της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του Π.Δ. 394/2001. Δηλαδή παρουσιάζεται συστηματικά το φαινόμενο να εργάζονται οι συνάδελφοι σε υπηρεσία απόγευμα 14:00 - 22:00 την πρώτη ημέρα και την επομένη ημέρα πρωί 06:00 -14:00.

Εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν όλα τα ανωτέρω, αφού η επίκληση ότι καταστρατηγούνται λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών ή ότι η υπηρεσία έπρεπε να συνεχιστεί και μετά τη λήξη του καθορισμένου χρόνου εργασίας, είτε από τη φύση της είτε από ειδικές συνθήκες, δεν ισχύει διότι, οι παραπάνω καταστρατηγήσεις επαναλαμβάνονται συνεχώς, σχεδόν καθημερινά, για μεγάλο χρονικό διάστημα και ουδέποτε οι συνάδελφοι δεν έχουν ενημερωθεί για κάτι τέτοιο.
Επίσης, η δικαιολογία ότι όλα αυτά παρουσιάζονται λόγω της υπάρχουσας έλλειψης προσωπικού, δεν ευσταθεί διότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραβιάζεται η ισχύουσα νομοθεσία και βέβαια η ίδια κατάσταση, επικρατεί, λόγω της έλλειψης προσωπικού, και σε άλλα Τμήματα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, αλλά οι συνάδελφοι εκεί εργάζονται σύμφωνα με τον υπάρχοντα κανονισμό.
Παρακαλούμε, όπως, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 23 του Π.Δ. 120/2008, να μας πληροφορήσετε για το αποτέλεσμα της καταγγελίας μας.

                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.             
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                     ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ