Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Θεσσαλονίκη, πόλη χωρίς αστυνομικούς».


Ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Θεσσαλονίκη, πόλη χωρίς αστυνομικούς»

Δημοσιευμένο στο : http://www.eayth.gr
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012
-Η Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Θεσσαλονίκη, πόλη χωρίς αστυνομικούς».
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ : «Θεσσαλονίκη, πόλη χωρίς αστυνομικούς»
Κύριε Υπουργέ,
Πέρα των όσων διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με τις κινητοποιήσεις των αστυνομικών για την περικοπή των μισθών και τη διεκδίκηση θεσμικών τους αιτημάτων, η Θεσσαλονίκη έχει περαιτέρω λόγους να θίγεται από τις κατά καιρούς πολιτικές στο θέμα της δημόσιας ασφάλειας.
Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης 1200 οργανικές θέσεις (25% περίπου της συνολικής δύναμης) που μένουν κενές, παρά τη διαπιστωμένη ανάγκη για επιπλέον προσωπικό και τις συνεχείς οχλήσεις θεσμικών παραγόντων της πόλης. Ενδεικτικό της πλήρους αδράνειας είναι το γεγονός πως από τους 3700 αστυφύλακες και ειδικούς φρουρούς που αποφοίτησαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από τις Αστυνομικές Σχολές, στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν μόλις 7 (!), ενώ στις τακτικές και έκτατες μεταθέσεις δύο ετών (2011 και 2012) ανοίχθηκαν μόλις 75 θέσεις.  Σαν να μην έφτανε αυτό, 245 αστυνομικοί αποσπάσθηκαν στη Θράκη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το θέμα της ασφάλειας στην πόλη. 

Στο μεταξύ, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις αναγκαίες περιπολίες, τα περιπολικά τα βλέπουμε σπανίως, η παρουσία της αστυνομίας που δρα αποτρεπτικά για το έγκλημα δεν υπάρχει και οι αστυνομικοί καλούνται  μάταια να ανταποκριθούν στο έργο τους, αμειβόμενοι με ένα πενιχρό μισθό, παρατείνοντας τα ωράριά τους και καταβάλλοντας μια τεράστια προσωπική θυσία.

Με δεδομένες τις υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς δοθεί για την επίλυση του θέματος,

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ,
Είναι στις προθέσεις του υπουργείου σας να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Θεσσαλονίκης, κάνοντας την αρχή με τις έκτακτες μεταθέσεις του 2012 και τους νέο-εξερχόμενους αστυφύλακες του τρέχοντος μήνα;  

Θεσσαλονίκη, 10 Σεπτεμβρίου 2012
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Έλενα Ράπτη
http://www.eayth.gr