Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ένωση Θεσσαλονίκης: Πως πρέπει ν' "αποζημιωθεί" η επιφυλακή για τη ΔΕΘ

 «ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ»

     Σας γνωρίζουμε ότι, σχετικά με την επιφυλακή του Σαββάτου 08/09/2012 λόγω των μέτρων της Δ.Ε.Θ. και επειδή όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι μας παρείχαν υπερεργασία, ο χρόνος εργασίας της επιφυλακής θεωρείται κανονικά χρόνος εργασίας που υπολογίζεται κανονικά στον
εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα βάση του άρθρου 57 παρ. 2 του Π.Δ. 141/1991 σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4 και άρθρο 2 παρ. 4 του Π.Δ. 394/2001.
      Έτσι, ο χρόνος εργασίας της επιφυλακής είναι χρόνος εργασίας κανονικά, ο οποίος προσμετράτε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, για τον υπολογισμό του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, και ως εκ τούτου η διοίκηση θα πρέπει να ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ, ΑΦΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ Π.Δ. 394/2001 ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
      
Υπενθυμίζουμε ότι ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 είναι 40 ώρες για αυτούς που εκτελούν οποιαδήποτε μάχιμη υπηρεσία, 42 ώρες για αυτούς που εκτελούν υπηρεσία πρωινή γραφείου και 36 ώρες για όλους τους δικυκλιστές και πεζούς τροχονόμους.
   
  Δηλαδή, λόγω της υπερεργασίας, αφού οι συνάδελφοι εργάστηκαν για διπλάσιες ώρες, σχεδόν, το Σάββατο 08/09/2012, η Υπηρεσία τους και κάθε Υπηρεσία, θα πρέπει α) είτε να τους διαθέσει μία ημέρα ως αδιάθετο αλλαγής, β) είτε να τους χορηγήσει μία ημερήσια ανάπαυση πέραν της εβδομαδιαίας (ως υπερωριακό ρεπό), γ) είτε να τους διαθέσει σε υπηρεσίες με μειωμένο ωράριο, στις οποίες θα έχουν αφαιρεθεί οι ώρες τις επιφυλακής, ώστε να μην υπερβαίνει ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας τις παραπάνω ώρες, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 394/2001. Η Ένωση, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του ωραρίου, θα προβεί σε έγγραφη καταγγελία και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για την προστασία των μελών.
                 
                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ.
  
                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ             ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
.