Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"Στην κλίνη του Προκρούστη"


Στον ρόλο του  Προκρούστη (μυθικός ληστής της Αθήνας) η Κυβέρνηση και το Οικονομικό Επιτελείο της. Προσκαλούν  κάθε εργαζόμενο αστυνομικό και όχι μόνο, να συνεχίσει να "χύνει" το αίμα και τον ιδρώτα του στους δρόμους, να αντιπαρατίθεται με την Κοινωνία ,προκειμένου να περάσουν τα επαχθή μέτρα τους και στο τέλος να τους ζητάει  να ξαπλώσουν στο σιδερένιο κρεβάτι -που έχει ήδη κοντύνει κατά 40% - , την γνωστή  ως Προκρούστειος κλίνη , για να κόψει τι;;; το περίσσιο τμήμα του σκυλευμένου σώματός(μισθού) του. 
Και αν ο μισθός του θύματος( αστυνομικού) είναι ήδη πιο κοντός,επικαλούμενη την ήδη πετυχημένη συνταγή της "δημιουργικής λογιστικής" τον τραβάει από τα άκρα του μέχρι να φτάσουν στο μήκος του κρεβατιού.
Συνάδελφοι
Ο "Προκρούστης" θα συνεχίζει  την αιματηρή δράση και στο μέλλον,μη σας πείθουν ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα, τα ίδια λένε κάθε φορά.
Ο μόνος τρόπος να τους πείσουμε και να φανούμε πιο δυνατοί , είναι να τους πούμε με θάρρος ότι όσο θα είμαστε "ξαπλωμένοι στο κρεββάτι του Προκρούστη" δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια τους!!!!
Και όταν θα τους συναντήσει ο Θησέας(λαός) όντας πιο δυνατός, θα εξουδετερώσει τον "Προκρούστη"  και θα τον τοποθετήσει στο ίδιο του το κρεβάτι για να κόψει το δικό του κεφάλι και τα πόδια του, που περισσεύουν .

Α.Σ.Π.Α